Supelsaksad Pärnu / Hannan soppa

PÄRNUN IHASTUTTAVA SUPELSAKSAD

Ehdimme taannoisella parin yön Pärnun reissullamme syömään neljässä eri ravintolassa. Ajattelin tehdä niistä jokaisesta oman pienen postauksen, sillä pidimme kovasti kaikista. Ensimmäisenä vuorossa on suosikiksemme noussut ihanan persoonallinen Supelsaksad.

Supelsaksad / Hannan soppa

Supelsaksadia kehuttiin siellä täällä Pärnun ravintoloita googletellessani. Ravintolan tunnelma imaisi meidätkin mukaansa heti ovesta astuttuamme – koristeelliset tapetit, värikkäät huonekalut ja suuret hauskat taulut luovat 150 vuotta vanhaan taloon mummola meets huvikumpu fiiliksen. Tarjoilijat ovat ystävällisiä, puhuvat hyvää englantia ja heillä on miljööseen sopivat työasut. Meitä palveli nuori mies rinnassansa harjoittelija-kyltti, ilman sitä en olisi koskaan arvannut hänen olevan harkkari. Selvästi kutsumusammatissaan – hymy ei hyytynyt missään vaiheessa. Menujen kanssa hän toi myös lapsille värikyniä ja paperia, ele, joka toistui jokaisessa Pärnun ravintolassa (tai no, yhdessä ne haettiin itse sivupöydältä, mutta you got the point).

Supelsaksad / Hannan soppa

Supelsaksad / Hannan soppa

Rannahotellin luksusaamiaisen jäljiltä ei ollut mikään mahdoton nälkä, mutta mieli teki kuitenkin suolaista (vaikka paikan kakkuja ja leivoksia on kehuttu kovasti – pitää varmaan ensi viikolla mennä testaamaan ne, kun mennään taas Pärnuun pariksi päiväksi). Itse otin katkarapu-artisokkasalaattia majoneesikastikkeessa, annos tarjoiltiin lasipurkista ja salaatin kaverina oli tummaa leipää. Annos oli nälkääni nähden kuitenkin vähän turhan tuhti, vaikkakin herkullinen. Hieman kateellisena vilkuilin Jaakon lohesta valmistettua Nizzan salaattia, joka maistui kuulemma oivalliselta. Joimme kumpikin myös pullolliset raparperilimonadia. Muksut jakoivat lasten annoksen kanapastaa (pieniruokaisille tyypeille sekin oli vähän turhan paljon).

Perheemme lounaalle tuli hintaa 30€, eli hinta-laatusuhde oli paikallaan Suomen hintoihin tottuneelle. Lämmin suositus ihastuttavalle Supelsaksadille koko meidän porukalta. Ravintolan takapihalta löytyy myös terassi, joka tuplaa asiakaspaikat kauniilla säällä.
Supelsaksad Pärnu / Hannan soppa

SUPELSAKSAD

Nikolai 32, Pärnu, Viro

nettisivut

*Lisää Pärnun ravintolavinkkejä tulossa Pärnu-tägin alle*

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

12 Comments

  1. Ihana pastellimaailma ja ideaalit värikkäät pöydät ruokakuvien ottamiseen! En ole koskaan käynyt Pärnussa, vaikka kaupunki on pitkään ollut todo-listalla. Tämän postaussarjan jälkeen on monta vinkkiä korvan takana. :)

   1. Supelsaksad on todellinen Instagram-magneetti :D
    Kannattaa kyllä suunnata Pärnuun, on hauska kaupunki.

  1. Onpa kerrassaan viehättävä kahvila. Mä rakastuin meidän Pärnun reissulla koko kaupungin rappioromanttiseen ilmeeseen. MEille sattui vielä viimeksi ihan mielettömät kelit ja kaupunki näytti parhaat puolensa. Sitä edellisellä kerralla satoi, mutta silti jäi miellyttävä kuva.

   1. Eikös olekin! Luulen, että muhun vetosi tuo sama kuin suhunkin. Nyt toivotaan, että sattuu mahtavat säät, kun tällä viikolla taas mennään!

  1. Pärnu on (varsinkin Etelä-Suomesta käsin, meillä on sinne päin kulkiessa aina pieni lisäbonus) kyllä ihan mahottoman lähellä. Tykkään kaupungista ihan mielettömästi. Ja tämä ravintola näyttää kyllä upealta kaikessa värikylläisyydessään <3

   1. On se, yllättävän lähellä. Tämä oli kyllä ihana ravintola <3

  1. Ikinä en oo jaksanut Pärnuun (Pärnuuhun? Pärnuuseen?) raahautua, pitäis kai onhan tuo lähellä. Yritystä oli kyllä pari vuotta sitten, mutta bussi hajosi kesken matkan, enkä enää jaksanut säätää, vaan palasin turvalliseen Tallinnaan. No onneksi tykkään siitäkin.

   1. No voi eiiii :D Tallinnassa kyllä riittää myös koluamista, eipä siinä. Mutta piipahda ihmeessä joskus Pärnussakin, jos sille tuulelle satut :)

   1. Eikö olekin! Mulla on nyt pientä kokemusta Tallinnasta ja Pärnusta, minnekäs seuraavaksi kannattais suunnata?

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *