STADIN PARAS PHO

Viime viikolla kerroin teille Pariisin parhaasta phosta. Vihdoinkin tuota vietnamilaisen keittiön lahjaa maailmalle, maukasta naudanliha-riisinuudelikeittoa, on alkanut saamaan myös ravintoloista ympäri Helsingin. Lie Mi -ravintolan soppaa olenkin täällä jo kehunut, kuulemma oikein oivallista saa muualtakin Hämeentien varrelta: Codlesta sekä Paavalin kirkkoa vastapäätä olevasta Asian Aromasta. Niin ja Boom Roomista phota saa aina perjantaisin!

HKI+ / Hannan soppa

HKI+ / Hannan soppa

Sain joku aika sitten sähköpostiini viestin Theolta, joka pitää vaimonsa kanssa kahvilaa Unioninkadulla. HKI+ tarjoilee erikoiskahvien, teen ja kotitekoisten leipomusten lisäksi tacoja, patonkeja, keittoa ja salaattia jäänteenä edellisen omistajan menusta, mutta Pohjois-Vietnamista kotoisin olevalla pariskunnalla olisi enemmänkin annettavaa Helsingin lounaskahvilaskenelle.

Viestissään Theo kertoi suunnitelmista uuden vietnamilaisen ravintolan suhteen ja pyysi käymään juttelemassa – ja maistelemassa heidän ruokiaan. Arvaatte varmaan, ettei minua suurena vietnamilaisen ruoan rakastajana tarvinnut toistamiseen kutsua.

kesärullat, HKI+ / Hannan soppa

Pho, HKI+ / Hannan soppa

Sain ensin maistettavaksi kesärullia, jotka olivat ihanan isoja! Täytteistä löytyi jättiravunpyrstöä ja tofua, mutta omaksi suosikikseni nousi raikas mangolla ja granaattiomenalla täytetty rulla. Leidan itse tekemät dippikastikkeet olivat erinomaisia.

Mutta entäs se pho? Kuten jo ehkä otsikosta pystyitte päättelemään, vei se kieleni mennessään. Liemi oli 12 tuntia hautunutta – enkä ole yhtä kirkkaaseen törmännyt yhdessäkään suomalaisessa pho-paikassa. Leidan pho koostuu aromaattisen liemen lisäksi riisinuudeleista, kanasta ja naudasta sekä tuoreista yrteistä. Pöytämausteina tarjottiin chilimarinoitua sipulia, limeä, chiliä, kalakastiketta ja srirachaa. Niin ihanaa – tässä keitossa maistui se rakkaus, joka oikeaoppisesti valmistettuun pho:hon kuuluukin.

Ja sanotaan nyt vielä, että vaikka nämä pöperöt minulle tarjottiinkin, ei mielipidettäni voi ostaa ja seison sen takana – maha pystyssä ja tukevasti.

Leida & Theo, HKI+ / Hannan soppa

Sain Leidan ja Theon vakuutettua keiton herkullisuudesta ja siitä, että sille on tilausta eteläisessä Helsingissä. Niinpä ilokseni voinkin kertoa, että pho-keittoa on tarjolla HKI+:ssa huomisesta alkaen – jee! Pikkuruisessa kahvilassa on muutamia asiakaspaikkoja, mutta soppaa saa tietysti myös mukaan.

Sitten kun vielä saamme rullat valikoimaan niin a vot! Kannattanee seurata kahvilaa Facebookissa, sitä kautta tiedon saa ensimmäisten joukossa.

PS. Täältä saa myös sitä ihanaa autenttista vietnamilaista kahvia!

***

HKI+ / Unioninkatu 28, Helsinki

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

12 Comments

    1. Meen huomenna testaa tämän! En ymmärrä miten sain vasta nyt tietää tästä. Mutta ilmeisesti sä postasit tän just sillon, kun olin Barcelonassa ja meni sen takia ohi.

    1. […] jotain kahvilaan sopivia juttuja, mutta en nyt muista hintatasoa. Tosin nyt kun vähän lueskelin muita blogeja, niin näyttäisi siltä että mestassa on tarjolla ehkä mahdollisesti myös jotain tacoja, […]

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *