TYTTÖJEN KANSSA TREFFISSÄ

13/11/2016

Treffi pub & bistro / Hannan soppa

treffi pub / Hannan soppa

Jos yhtä asiaa kaipaan Helsingissä asumisesta, niin se on lähellä olevat mainiot ravintolat (ja Wolt). Treffi Pub & Bistro oli yksi suosikkilähiravintoloistani, joten kun Tiskivuoren emäntä kutsui kanssaan tuon Herttoniemen helmen uutta listaa testaamaan, ei montaa kertaa tarvinnut miettiä. Todellakin lähdin! Mukaan saimme houkuteltua myös toverimme Lauran (no okei, ei häntä totta puhuen ihan hirveästi tarvinnut houkutella) ja vietimmekin ihan superhauskan illan herkullisen ruoan ja kuulumisten vaihdon merkeissä.

Ensikertalaisen ei kannata hämääntyä Treffin sijainnista tai pubimaisesta ilmapiiristä, vaan rohkeasti vaan sinne ravintolan perälle – pöytävarauksen tekeminen on muuten myös suositeltavaa. Tässä ravintolassa on ihan huikean omistautunut ja kunninahimoinen keittiöhenkilökunta ja se näkyy ruokalistalla, jonka tarjonta eroaa melkolailla perinteisestä lähiökuppilan a la carte -listasta. On hummeria, simpukoita, etanoita ja tartaria. Löytyy risottoa ja itsetehtyä jäätelöä. Hampurilaista on useaan otteeseen kehuttu koko Helsingin parhaaksi.

Treffi alkupalalankku / Hannan soppa

Mitä tällaisen ravintolan listalta sitten osaa valita? Mahdoton tehtävä. Onneksi ratkaisu on yksinkertainen: keittiömestarin lankku! Siihen keittiö valitsee päivän parhaat palat, eikä nälkä jää taatusti kellekään. Me valitsimme testiin talon kaikki lankut: alkuruoka-, pääruoka- ja jälkiruokalankun, jotta saisimme mahdollisimman kattavan kuvan uudesta listasta.

Alkupalojen todellinen yllättäjä oli Treffin omistajan itsensä kylmäsavustama lohi. Mielettömän pehmoista ja maukkaan savuista. Myös sihisevän kuumalta pannulta tarjotut sinihomejuustoiset etanat maistuivat, eikä niiden määrässä oltu säästelty. Lisäksi lankultamme löytyi aivan törkeän hyviä käsintehtyjä falafeleja ja pari maukasta dippisoossia.

Treffi pääruokalankku / Hannan soppa

Treffi pub - the burger / Hannan soppa

Pääruokalankulta löytyi tottakai sitä klassikkoburgeria, josta aina välillä näen unta – niin paljon sitä kaipaan. Savumajoneesin ja Andyn chilikastikkeen valuessa suupielistäni haaveilin muutosta takaisin Itä-Helsinkiin. Myös puuhiilillä grillattu Black Angus entrecote oli maukasta ja juuri sopivan kypsyistä. Sen sijaan päivän kalana tarjoiltu nieriä rapuvoikastikkeen kanssa oli pettymys. Kala oli ylikypsää ja kastike maistui kitkerästi kurkumalle. Jäi siis meiltä syömättä. Onneksi jotain järjettömän hyvää oli vielä luvassa. Nimittäin ehkä burgeriakin parempi oli viimeisenä maistelemani crispy chicken, joka tarjoiltiin kermaisen parmesan-muussin ja syntisen hyvän savupekoniveloute-kastikkeen kanssa. Voi luoja. Siinä jos missä vasta on lohturuokaa kerrakseen!

Treffi jälkiruokalankku / Hannan soppa

Onneksi jälkiruoka menee eri vatsaan, sen verran täynnä olimme kahden lankullisen jäljiltä. Treffissä ollaan selvästi panostettu jälkkäreihin ja lankulta löytyikin yhtä jos toista makeaa herkkua. Erityisesti pidin passion pannacotasta sekä itse tehdystä mustikkajäätelöstä. Tarjoilija kertoi, että jälkkäriksi voi valita myös supershaken, joka on ravintolan oma versio friikkipirtelöstä. Seuraavaksi sitten sellainen, kiitos!

 

Lue myös Heidin kertomus illasta Tiskivuoren emäntä -blogin puolelta.

Edellisestä Treffi-testikerrastamme löytyy juttua täältä.

***

TREFFI PUB & BISTRO

Hiihtomäentie 14, Helsinki

//

ILLALLISEN TARJOSI TREFFI PUB & BISTRO

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.