LASTEN KANSSA KEITTIÖSSÄ / PIKAINEN POSSU-ANANASWOKKI

12/05/2017

possu-ananaswokki / Hannan soppa

Viikon päästä kaksi täyttävät lapsukaisemme ovat innostuneet kovasti keittiöpuuhista. Siirsimme joku aika sitten heidän joululahjaksi saamansa leikkikeittiön kyökin puolelle ja se on kyllä ollut hyvä ratkaisu. Nyt skidit kokkailevat kanssani samaan aikaan: he saavat leikkuulaudat ja muoviveitset, leikkaavat leikisti puiset porkkanat ja huopaomenat ja laittavat pannuun. Vähän vettä perään leikkikraanasta ja hellan levy päälle. Välillä he toki myös sekoittelevat oikeita ruokia ja toimivat laaduntarkkailijoina maistellen eri raaka-aineita. Hugon suosikki on valkosipulinkynsi. Kuorineen.

lasten kanssa keittiössä / Hannan soppa

Lasten kanssa keittiössä / Hannan soppa

Multa aika usein kysytään, että ollaanko me kasvissyöjiä. Kasviskeittokirja kun on tuloillaan ja blogissakin pääpaino on vegeresepteillä. Mutta ei me olla. Olen ollut teini-iästä alkaen lähes kymmenen vuotta kala-kasvissyöjä, mutta otin lihan takaisin ruokavaliooni mentyäni ravintolakouluun. Viime vuosina kuitenkin lihan osuus ruokavaliossani on vähentynyt merkittävästi, ennen saatoin kokata lihaa ja kalaa pari kertaa viikossa, nyt kertoja on ehkä kaksi-kolme kuukaudessa. Lihan sijaan syömme papuja, linssejä, tofua, hernerouhetta, nyhtistä ja härkistä, eli protskun suhteen ei ole huolta.

Mutta on meillä pakastimessa lihaa. Muun muassa puolikas poro, jota ei ole tässä kasviskeittokirjan tekemisen lomassa tullut paljoa syötyä. Nyt kaivoin porojen alta paketin luomupossun jauhelihaa nopea arkiwokki mielessäni. Kaiken tämän kasvispaasauksen jälkeen tarjoilen teille siis nyt lihareseptin – loogista! Kotiäidin nopeita reseptejä pyydetään kovasti, joten tässäpä sellainen! Pikainen possu-ananaswokki saa ihanaa makeutta tuoreesta ananaksesta ja helppoa aasiatwistiä punaisesta thai currytahnasta. Tarjoile tämä maidoton ja gluteeniton pikaruoka riisinuudeleiden tai keitetyn riisin (tai kvinoan) kera. Aikuisten annoksiin reilusti tuoretta chiliä ja pöytään purkki srirachaa!

PS. Tähän ruokaan voi upottaa myös muita vihanneksia, vaikka paprikaa, kesäkurpitsaa tai herkkusieniä. Possun jauhelihan voi korvata esim. nyhtökauralla tai Härkiksellä.

Hannan soppa

possu-ananaswokki / Hannan soppa

possu-ananaswokki / Hannan soppa
Tulosta

POSSU-ANANASWOKKI

Pikainen possu-ananaswokki syntyy luomuporsaan jauhelihasta ja tuoreesta ananaksesta. Tarjoile maukas wokki nuudeleiden tai riisin kera.

Monelle? 4
Reseptin laatija Hanna Hurtta

Raaka-aineet

 • 1 rkl öljyä (esim. kookos)
 • 300 g luomuporsaan jauhelihaa
 • 1 pieni sipuli
 • 2-3 valkosipulinkynttä
 • 1-2 rkl punaista thai currytahnaa
 • 2 lehtisellerin vartta
 • 2 porkkanaa
 • 1/4 tuore ananas
 • 1 ½ dl kookosmaitoa
 • 1-2 rkl soijakastiketta
 • tuoretta chiliä
 • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

 1. Kuori sipuli ja leikkaa se puoliksi ja sitten viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa nekin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ananas, poista siitä kova keskiosa ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

 2. Kuumenna öljy wokkipannulla ja paista possu lähes kypsäksi. Lisää sipulit ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pannulle punainen thai currytahna, selleri, porkkanat ja ananas. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle kookosmaito ja keitä kasaan pari minuuttia. Mausta wokki soijakastikkeella ja ripottele pinnalle hienonnettua chiliä ja korianteria.

 3. Tarjoile possu-ananaswokki keitettyjen nuudeleiden tai riisin kanssa.

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.