SINIHOMEJUUSTOLLA JA VALKOSIPULILLA AATELOIDUT ETANAT

27/05/2015

Etanapannu löytyy monen ravintolan alkuruokalistalta. Onhan se klassikko. Yhdet parhaimmista etanoista olen nauttinut ravintola Pastiksessa, jossa ne viimeistellään tietenkin pastiksella. Akuuttiin etanahimoon voi nämä niljakkaat kaverit valmistaa myös helposti ja nopeasti kotona – kunhan vain muistaa pitää aina yhtä etanapurkkia kuivakaapissa. Anisviinaa ei meidän viinakaapista tällä kertaa löytynyt, mutta toimiihan tämä valkosipulin ja sinihomejuuston suloinen liitto ihan vain keskenäänkin.

Blå Castello etanat / Hannan soppa

Sinihomejuusto-valkosipulietanat / Hannan soppa

Alunperin olen napannut etanareseptin vanhasta kunnon Pastanjauhantaa -blogista, mutta ajansaatossa voin määrä on hieman pienentynyt. Etanapannut sain pari vuotta sitten joulupukilta, mutta niiden sijaan voit hyvin käyttää pieniä uuninkestäviä kippoja.

Ja etanoiden kanssa pitää sitten tarjota vaaleaa leipää. Osta oikein rapeakuorinen ja sisältä höttöinen leipä ja dippaa sitä etanapannun koloihin jäävään herkulliseen voihin. Siltä maistuu onni.

Sinihomejuusto-valkosipulietanat / Hannan soppa

SINIHOMEJUUSTO-VALKOSIPULIETANAT

2:lle

*

  1 prk etanoita (n. 12 kpl)

60 g voita

½ pnt persiljaa

60 g Castello® Blue Luomu sinihomejuustoa

2-3 valkosipulinkynttä

ripaus suolaa

 

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Huuhtele etanat siivilässä juoksevan kylmän veden alla ja jätä valumaan.

Hienonna persilja ja valkosipulinkynnet ja sekoita maustevoiksi voi, sinihomejuusto, persilja, valkosipuli ja suola. Laita etanoita etanapannun joka koloon ja lusikoi reilusti maustevoita jokaisen päälle. Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Tarjoile kuumina hyvän vaalean leivän kanssa, jonka avulla herkulliset voin jämät saa pelastettua etanapannun koloista parempiin suihin.

***

Yhteistyössä Arla

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.