galette ja get-together

Ihan liian harvoin tulee vietettyä iltaa kavereiden kanssa keskellä viikkoa. Asiaan on saatava muutos! Niinpä pakkasimme piirakkatarpeet ja salaattiainekset ja tepastelimme ystäväpariskunnan kauniiseen kotiin viime tiistaina, samalla vähän niinku juhlimaan Jaakon viimeistä lomapäivää.

kantarellit / Hannan soppa

Sami vähän säikähti joutuvansa sienimetsään, kun ehdotimme ruoaksi kantarellipiirakkaa, mutta meilläpä oli vielä yhden piiraan verran mökiltä löytämiämme sieniä. Tein jo himassa valmiiksi pohjataikinan ja täytteen, vieraassa keittiössä kun on aina jotenkin vaikeaa ruveta kokkailemaan. Isäntäpari tarjosi fasiliteettien lisäksi juomat, alkuun kilisteltiin rosé-sampanjalla ja piirakan kanssa juotiin biodynaamista valkkaria.

kantarelligalette / Hannan soppa

Päädyin tällaiseen galettemaiseen ratkaisuun, sillä piirakkavuoan olemassaolosta ei ollut varmuutta. Galetet tuntuvat olevan tällä hetkellä vähän muodissakin, ainakin jos mun Pinterest-feediä on uskominen. Mallia reseptiin otin The Earthy Delights -blogista.

Oli hauska ilta, pian uusiksi!
Jaakkoa on kiittäminen kuvista.

kantarelligalette / Hannan soppa

KANTARELLIGALETTE

4:lle

*

pohja:

3 dl luomuvehnäjauhoja

1 tl suolaa

½ tl sokeria

100 g voita

2 rkl vettä

täyte:

1 l tuoreita kantarelleja

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

nokare voita

1 muna

200 g creme fraichea

tuoretta timjamia

suolaa

mustapippuria

pinnalle:

n. 50 g parmesania

1 muna

Valmista ensin pohja: nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen, suolan ja sokerin kanssa murumaiseksi. Lisää vesi, sekoita taikinaksi ja kääri kelmuun. Siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Valmista täyte: sulata pannulla nokare voita ja freesaa kantarelleja ja hienonnettua sipulia ja valkosipulia kunnes pehmeitä. Riivi joukkoon reilusti tuoretta timjamia. Anna jäähtyä. Sekoita sieni-sipuliseos munan ja creme fraichen kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja siirrä pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte taikinan keskelle ja kääntele reunat päälle. Voitele munalla ja raasta päälle reilusti tuoretta parmesania.

Paista 25-30 minuuttia, kunnes kauniin kullanruskea ja kypsä. Lisää pinnalle halutessasia tuoreita timjamin lehtiä. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

galette ja salaatti / Hannan soppa

About these ads