PÄRNU KALAMAJAKA KOHVIK

04/07/2017

Pärnu Kalamajaka Kohvik / Hannan soppa

Pärnu Kalamajaka Kohvik on kaupungin ensimmäinen kalaravintola. Tyylikkäästi sisustettu ravintola sijaitsee Pärnun vanhalla torilla ja se on osa Kalamajakas-kalakauppojen ketjua, joten tuoretta kalaa ja äyriäisiä on aina taatusti tarjolla.

Aamuisin Kalamajaksessa tarjoillaan kuuleman mukaan herkullisia kalavoileipiä, jonka jälkeen on tarjolla lounasta. Me piipahdimme ravintolassa kuitenkin illallisaikaan, eikä paikalla ollut lisäksemme kuin muutama muu asiakas. Olimme liikenteessä kaksilla matkarattailla, jotka mahtuivat hyvin parkkiin oven läheisyyteen. Täälläkin tarjoilija toi menujen yhteydessä lapsille paperia ja värikyniä. Meillä on aina omatkin mukana, mutta tuo ele tekee kyllä taaperoiden vanhempiin suuren vaikutuksen.

Lasten annos, Kalamajakas / Hannan soppa

Fish & Chips., Pärnu Kalamajaka Kohvik / Hannan soppa

Olin kuullut huhuja Pärnu Kalamajaka Kohvikin erinomaisesta fish & chipsistä, joten pienen pähkäilyn jälkeen päädyimme Jaakon kanssa molemmat tilaamaan sen. Myös simpukat houkuttelivat, mutta pelkäsin annoskateuden iskevän. Annos tarjoiltiin hauskasti puulaatikosta ja lisukekaalisalaatti sekä dippimajoneesi oli aseteltu simpukan- ja osterinkuoriin (myös lasku tuotiin simpukankuoressa, hauskoja pieniä yksityiskohtia). Perunat olivat tosi hyviä, mutta kalan ympärillä oli liikaa taikinaa ja fisut maistuvat lähinnä vanhalta paistoöljyltä. Kalamajaksen fish & chips ei siis valitettavasti yltänyt lähellekään Naantalin Snickarin vastaavaa.

Lapsille otimme lastenlistalta pari eri annosta, joiden lisukkeet maistuivat skideille mainiosti. Friteeratut ravunpyrstöt ja kalapallerot jäivät lähes kokonaan äidin ja isän tuhottavaksi ja niitäkin vaivasi hieman turhan paksu panerointi.

Pärnu Kalamajaka Kohvik jätti kuitenkin päällimmäisenä positiiviset fiilikset: ravintola oli kivasti sisustettu, palvelu oli hyvää ja lapset otettiin hyvin huomioon. Ruoassakin oli paljon hyviä elementtejä, hölmöläisinä vain tilasimme pelkkää uppopaistettua kalaa. Viereisen pöydän pariskunta kehui omia annoksiaan kovasti (ja meidän hyväkäytöksisiä muksuja myös, hih!).

Pärnu Kalajamaka Kohvik / Hannan soppa

PÄRNU KALAMAJAKA KOHVIK

Suur-Sepa 18, Pärnu, Viro

nettisivut

*muut Pärnu-postaukset löytyvät Pärnu-tägin alta*

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.