PIPARMÜNT, PÄRNU

21/07/2017

Piparmünt, Pärnu / Hannan soppa

Silloin ensimmäisellä tämän kesän Pärnun reissulla tein etukäteen vain yhden pöytävarauksen ravintolaan. Villa Kurgo -hotellin yhteydessä olevaa Piparmüntia kehuttiin kovasti ja sinne suuntasimmekin syömään ensimmäisenä Pärnu-iltanamme.

Piparmüntissa on kaksi salia, joista toinen on rennompi ns. kahvilamainen puoli ja toinen valkoisine pöytäliinoineen the ravintolapuoli. Meidät ohjattiin syömään jälkimmäiseen ja olimme tällä puolella ainoat asiakkaat. Palvelu oli aika kylmähköä, jonka takia ravintola ei tehnyt minuun ihan lähtemätöntä vaikutusta.

Ruoka oli kuitenkin kekseliästä ja hyvää. Piparmüntin keittiömestarina toimii vuonna 2012 Viron Parhaan Kokin tittelin voittanut Vladimir Upeniek.

Piparmünt, Pärnu / Hannan soppa

Alkuun keittiö tervehti meitä karitsanmaksamoussella ja pestolla. Myös lapset saivat omat annoksensa, mutta tyypit eivät suostuneet edes maistamaan. Eipä se haitannut, sillä mielelläni lusikoin myös skidien mousset, maku oli sopivan maksainen (en ole mikään sisäelinruokien ylin ystävä) ja pesto toi makumaailmaan mukavaa raikkautta.

Lapsille otimme listalta kalaa ja vihanneksia. Annokset olivat hyvän kokoiset, mutta lasten annoksena kala, joka pitää perkaa, oli hieman kummallinen valinta. Ruoka kuitenkin maistui hyvin lapsille, vaikka ensireaktio olikin kummastunutta lusikalla tökkimistä.

Piparmünt, Pärnu / Hannan soppa

Jaakon kanssa lähestyinme illallistilannetta kahden ruokalajin taktiikalla ja päädyimme alkuruoka-pääruokakomboon ruokalistaa tutkailtuamme. Kaksivuotiaat harvoin jaksavat istua ruokapöydässä kolmen ruokalajin verran – kokemusta on.

Itse otin alkuruoaksi veikeän ”ramen-keiton”, jossa oli sampilientä ja retikasta tehtyjä nuudeleita. Jaakon valinta osui katkaraputartariin, joka tarjoiltiin tryffelikeltuaisen ja rapumajoneesin kanssa. Annokset olivat tosi hyviä ja kauniita.

Piparmünt, Pärnu / Hannan soppa

Piparmünt, Pärnu / Hannan soppa

Pääruoaksi otin pitkään haudutettua porsaankylkeä tattarin kanssa. Lihaa oli lautasella aivan valtava köntsä enkä millään jaksanut kaikkea. Lisukevihannekset olivat ihanan rapsakoita ja kastike mukavan tuhtia. Jaakko kehui omaa annostaan, jossa oli tomaattia, avokadoa, herneitä ja uusia perunoita. Pienoinen annoskateus vaivasi minua lihakimpalettani tuijotellessa.

Tykkäsimme kovasti Piparmüntin ruoasta, mutta lempiravintolaksi tämä ei Pärnussa noussut. Illallisemme ruokajuomineen maksoi reilu 80 euroa, eli ihan edullisimmasta päästä ei ravintola ole.

Kurkkaa muut Pärnu-jutut Pärnu-tägin alta.

Piparmünt, Pärnu / Hannan soppa

PIPARMÜNT

Papli 13, Pärnu, Viro

nettisivut

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!