HANNAN SOPPA GOES XMAS: JOULULAHJAKSI KEITTOKIRJOJA

12/12/2016

Joululahja ideat / Hannan soppa

12. LUUKKU

Tänään jaan kanssanne 10 kuluneen vuoden aikana julkaistua keittokirjasuosikkiani ja annan vinkit, minkälaiselle tyypille mikäkin kirja olisi passeli kääräistä pakettiin!

Postauksen lopussa on myös keittokirja-arvonta! Ja kannattaa pysyä kuulolla, sillä tällä viikolla on luvassa toinenkin mahtava kirja-arvonta.

lapset lukee keittokirjoja / Hannan soppa

JOULUKIRJA on listani uusin tulokas, mutta se vei heti sydämeni – kuten Virpi Mikkosen kirjoilla on tapana ollut. Vanelja-blogista tutun Virpin hyvää tekevät reseptit yhdistettynä lahjakkaan Riikka Kantinkosken kuviin luovat taianomaisen tunnelman, joka kantaa kirjan kannesta kanteen. Mukana myös kivoja DIY-vinkkejä. KENELLE? Terveellisesti syömisestä kiinnostuneelle ystävälle tai modernin joulun fanittajalle.

OLGAN JOULU on perinteikkäämpi joulunajan keittokirja, jonka sivuilla pääsee kurkistamaan Temosten perheen jouluun. Hännän heilutusta, lasten riemua, vanhan talon tunnelmaa. Kirjassa on paljon perinteisiä reseptejä, mutta myös uusia oivalluksia, kuten porkkana-kvinoalaatikko. Ehdin jo testaamaan jouluista lanttuvuokaa. KENELLE? Henkeen ja vereen jouluihmiselle.

ISÄT KOKKAA on kahden huippukokin – Joonas Hämäläisen ja Serko Rantasen syksyllä julkaisema kirja, josta löytyy reseptejä koko perheen makuun. Muutama vauvanruokareseptikin on päässyt kirjan sivuille. Kundien safka on mutkatonta, mutta hauskaa ja takuulla maistuvaa. Kirjan tummasävytteisiä kuvia ahmii silmillään. KENELLE? No tietenkin teidän perheen isille!

LOHTURUOKAA -kirjasta löytyy helppoja reseptejä erilaisiin mättöruokiin, snäkseihin, aamiaisiin, pastoihin, jälkkäreihin jne. Syntiset kuvat ja ruokalajien nimet saattavat huijata, sillä jokainen resepti on taatusti terveellinen ja täynnä hyvää tekeviä raaka-aineita. Kirjan kauniit kuvat ovat Outi Rinteen itsensä ottamia. KENELLE? Elämästä nauttijalle, joka haluaa kuitenkin tehdä parempia valintoja.

joululahja ideat / Hannan soppa

MEIDÄN PERHEEN PARHAAKSI on tuhti tietopaketti vauvojen yliherkkyyksistä ja oireiden hoitamisesta imetysdieetillä. Kirjassa on melken sata reseptiä ilman maitotuotteita, kananmunaa, kotimaisia viljoja, perunaa, soijaa tai naudanlihaa. Herkulliset kuvat ja hyvältä kuulostavat ohjeet houkuttelevat kokeilemaan reseptejä, vaikka imetysdieetti ei meidän perheessä olekaan ajankohtainen. Kirjan ovat tehnneet Piia Heinonen ja ihanan Wellberries-blogin Tuulia Järvinen. KENELLE? Vauvaperheeseen.

PATARUOKAA -kirjaa olen hehkuttanut blogissani ennenkin, eikä sen lumo ole laantunut hitustakaan. Meri-Tuuli Lindstömin oivaltavat pataruokareseptit ja Kreetta Järvenpään taiteelliset kuvat sopivat täydellisesti yhteen. Tämän kirjan nappaan suunnilleen kerran viikossa kainalooni viltin alle ja selailen sitä miettien, mitä kokkaisin seuraavaksi. KENELLE? Hidasta ja helppoa ruoanlaittoa rakastavalle.

GASTROPUB KOTIKEITTIÖSSÄ -kirjan avulla tuot gastropubin tunnelman rehdin ruoan ja hyvä oluen kera kotikeittiöösi. Keittiömestari Ali Suvialan reseptit ovat herkullisen kuuloisia, mutta kirjan upeinta antia on sen mielettömän kauniit kuvat sekä kirjan loppuosan oluentekijöiden esittelyt olutresepteineen. KENELLE? Aviomiehelle tai oluesta pitävälle veljelle.

keittokirja / Hannan soppa

STREETFOOD on kattava pamaus maailman katujen ruokia. Kirja on visuaalisesti koukuttava ja Mikko Takalan reseptit houkuttelevat kokeilemaan. Streetfood vie makumatkalle maailman ympäri. Mukana niin napolilaisen pizzan kuin osakalaisen okonomiyakinkin reseptit. Kuolavaroitus. KENELLE? Reissumiehille ja -naisille.

SUUPALOJA on rakkaan ystäväiseni, Kokit & Potit -blogin Hannele Hyvärisen lahja pikkuruokia ja naposteltavia rakastaville kansalaisille. Kirjassa on ihania reseptejä ympäri maailman – niin syötäviin kuin juotaviinkin. Kirjan kuvat on ottanut lahjakas Johanna Myllymäki. KENELLE? Keittiössä viihtyvälle juhlien järkkäilijälle.

SAMASTA PADASTA tarjoilee huippuhyvää kotiruokaa koko perheelle, ihan pikkuvauvasta alkaen! Värikästä ja kaunista kirjaa selataan meillä usein koko perheen voimin seuraavan viikon ruokalistaa miettiessä ja monta suosikkireseptiä kirjasta onkin jo bongattu. Ruokatoimittaja Outi Väisäsen ja valokuvaaja Elvi Ristan ruokakirja katkaisee porkkanasosekierteen nerokkaalla tavalla – eikä sinun tarvitse enää kokata vauvalle erikseen omia ruokia! KENELLE? Ihan jokaiselle äidille ja isälle.

Samasta padasta / Hannan soppa

ARVONTA!

Sain Samasta padasta -kirjan tekijältä Outi Väisäseltä arvottavaksi kaksi kirjaa! Arvon toisen täällä blogin puolella ja toisen Instagramissa (@soppahanna). Osallistuaksesi arvontaan kerro kommenttiboksiin minkä ylläesitellyistä keittokirjoista haluaisit löytää omasta lahjapaketistasi – vai olisiko joku ihan muu ruokakirja mieluisin ylläri.

Osallistumisaikaa on tämä viikko, eli sunnuntaihin 18.11.2016 klo 23:59 mennessä tulleet kommentit ovat arvonnassa mukana. Onnea arvontaan ja kiitos Outille kirjoista!

 

PS. Postaus sisältää affiliate-linkkejä.