LUUKKU 21: PAISTETTU CAMEMBERT-JUUSTO

21/12/2017

Paistettu Camembert / Hannan soppa

Uunissa paistettu valkohomejuusto on hieman syntinen herkku, joka useimmiten tarjotaan makeiden lisukkeiden kanssa. Ehkäpä muistattekin viime joululta paistetun brie-juuston karpaloiden, manteleiden ja saaristolaisleipätikkujen kanssa? Tällä kertaa sivelin juuston pestolla ja tarjoilin aurinkokuivattujen tomaattien ja paahdetun gluteenittoman leivän kanssa. Paistettu camembert sai näin ihan uudenlaista luonnetta ja lienee turhaa kertoa, että oli ihan sairaan hyvää!

Kuinkas muuten sattuikaan, että myös Oulussa oltiin eilen camembertin paistohommissa! Kokkipottilassa juusto paketoitiin leivän sisään paistumaan, ooh!

Vuosi sitten joulukalenterin 21. luukussa herkuteltiin jouluisella valkosuklaa rocky roadilla.

paistettu camembert / Hannan soppa

PAISTETTU CAMEMBERT

Paistettu camembert on helposti syntyvä, mutta näyttävä herkku. Tällä kertaa se tarjoillaan suolaisten lisukkeiden kanssa. 

Monelle? 4
Reseptin laatija Hanna Hurtta

Raaka-aineet

  • 250 g camembert-juusto
  • 2 rkl pestoa
  • 4-5 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
  • 1-2 rkl pinjansiemeniä
  • tuoretta basilikaa
  • tarjoiluun paahdettua leipää, voileipäkeksejä tms.

Valmistusohjeet

  1. Ota juusto pois pakkauksestaan ja asettele se leivinpaperille pellille. Lusikoi päälle pestoa ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit palasiksi ja laita uuniin juuston päälle viimeiseksi viideksi minuutiksi.

  2. Siirrä kuuma juusto varovasti tarjoiluastiaan ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä. Koristele tuoreella basilikalla ja tarjoile esimerkiksi tangoiksi leikatun, uunissa öljyn kanssa paahdetun gluteenittoman leivän kanssa.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki