Pure Bistro – maalla ja merellä

19/07/2013

Tässä on ollut pari aika purebistroisaa päivää: toissailtana käytiin varsinaisessa ravintolassa illallisella ja eilen herkuttelin raflan pop upissa Jätkäsaaressa pariinkin otteeseen.

pulled pork - soy - kimchi
pulled pork – soy – kimchi
churro - maito makea
churro – maito makea

Pure Bistro goes Food Design -POP UP! tarjoilee Tall Ships Racesin ehdottomasti laadukkaimmat eväät – kuka enää oikeesti jaksaa niitä iänikuisia kuivia muikkuja ja kökkökiinalaista?! Hurmaavan, mutta e-rit-täin sottaisen seadogin voit huuhdella alas vaikka lasillisella samppanjaa. Suht tyylikästä vai mitä. Makuvaihtoehtoja on neljä, pork dog oli niin törkeän hyvää, että söin kaksi. Jälkkäriksi voi noutaa naapurikojusta juuri sopivasti fallosmaisen churron.

Pure Bistron seadogeja tarjolla lauantai-iltaan saakka osoitteessa Tyynenmerenkatu 2.

*

Keskiviikon dinnerimestaksi valikoitui Pure Bistro melkoisen vatvomisen jälkeen. Olen käynyt siellä pikaisesti syömässä viime kesänä, muistan elämäni parhaan sienipuuron ja itkettävän hyvän ruskistetulla voilla maustetun voin. Yläkerran isoveli Luomo on yksi suosikeistani. Eikä pieleen mennyt alakerrassakaan.

Scallops "aloo gobi", cauliflower, curry, yoghurt
Scallops ”aloo gobi”, cauliflower, curry, yoghurt

Söin alkuun intialaishenkisen annoksen kampasimpukasta, perunasta ja kukkakaalista. Simpukat olivat täydellisen kypsyisiä ja maut halvan oloista currymajoneesia lukuunottamatta kohdillaan. Koin silti kevyttä annoskateutta Jaakon paahtopaistisalaattia kohtaan.

Grilled pork neck satay, thai coleslaw
Grilled pork neck satay, thai coleslaw

Jaakko valitsi pääruoaksi vuohenjuustopastan mustikoilla, minä grillattua kassleria. Vuohenjuuston ja mustikoiden yhdistäminen on nerokas idea, aion pölliä sen kotikeittiöönkin. Possuannos hipoi täydellisyyttä: rapeaksi grillattua kassleria, maapähkinävoikastiketta, ideaalinapakoita kesäkasviksia ja coleslawta, voihan lääh! Juomaksi valitsemani Kloster Eberbach Riesling Trocken passasi paitsi kampasimpukoille, myös ihan kivasti pääruoallekin.

Strawberry Romanoff
Strawberry Romanoff

Meikäläisen jälkkäri, klassinen strawberry Romanoff, oli oiva päätös kesäillalliselle. Jaakko valitsi sen sijaan perisuomalaisen pullaa&kahvia -henkisen annoksen, jossa oli pullapuddingia, kardemummajäätelöä ja pisteenä iin päällä kuumaa espressoa. Vallan hyvää sekin.

Sananen on myös sanottava Pure Bistron leivistä, ovat nimittäin superduper hyviä. Ja se voi. Voi sentään!

Kolmen ruokalajin menu maksaa 44 euroa, ravintola on ehdottomasti hintansa väärtti.

Pure Bistro

Pohjoisesplanadi 9

Helsinki