THE HELSINKI DISTILLING COMPANY

17/06/2017

The Helsinki Distilling Company / Hannan soppa

Pääsimme pienellä bloggaajaporukalla tutustumaan Helsingin Teurastamolla sijaitsevaan tislaamoon männä viikolla. The Helsinki Distilling Company sijaitsee vanhassa rakennuksessa, jossa on vuosien saatossa valmistettu mm. saippuaa ja lihapullia – nyt siis mm. viskiä ja giniä. Alakerta on pyhitetty tislaustoiminnalle ja yläkerrasta löytyy puolisen vuotta sitten avattu baari ja ravintola.

The Helsinki Distilling Company / Hannan soppa

Seamus Holohan / Hannan soppa

Yksi HDCO:n perustajista, toimitusjohtaja Séamus Holohan on irlantilainen, joten viski virrannee hänen suonissaan. Hän aloitti viskin valmistuksesta kertomisen maistattamalla meille ruista, josta tehdään mallas. Mallas mäskätään, syntyy vierre, joka käytetään ja lopulta tislataan ja sitten laitetaan tynnyriin kypsymään. Kolmen vuoden kuluttua viski on valmista, mutta useimmiten sitä kypsytetään huomattavasti pidempään. The Helsinki Distilling Companyn ensimmäiset viskit valmistuvat vielä tämän vuoden puolella, jolloin Teurastamolla taidetaan juhlia kannat katossa.

Helsinki Dry Gin / Hannan soppa

Seamus Hollahan HDCO / Hannan soppa

Koska viskin valmistaminen ottaa tosiaan aikansa, valmistetaan HDCO:lla muitakin tuotteita. Helsinki Dry Gin on niistä tunnetuin, sen maun salaisuus on puolukoissa, mutta mausteseos sisältää myös tietenkin katajanmarjaa sekä mm. appelsiinin ja sitruunan kuorta ja fenkolinsiemeniä.

Helsinki Dry Gin on raaka-aineena Helsinki Long Drinkissä, jossa maistuu raikas veriappelsiini. Séamus oli myös silmin nähden ylpeä Helsingfors Fiskehamns Akvavitistä, jonka kertoi edustavan pohjoista elämäntyyliä. Se on markkinoiden ainoa kotimainen akvaviitti ja varma valinta loppukesän rapujuhlia ajatellen.

HDCO tasting / Hannan soppa

HDCO Apple Jack / Hannan soppa

Fiskehamns Freshhest / Hannan soppa

Tislaamo Distillery Bar / Hannan soppa

HDCO Negroni / Hannan soppa

Kierroksen päätti tasting, jossa pääsimme maistamaan HDCO:n tuotteita aina viskin raakatislettä myöten. Oma suosikkini maistelemistamme tuotteista oli Applejack, kotimaisista omenista valmistettu calvadoksen tyyppinen juoma. Tastingin vetänyt Helsinki Distilling Companyn brand ambassador Marietta kertoi, että pieni erä Applejackia valmistetaan myös naapuriravintola B-Smokeryssa savustetuista omenoista. Tätä savuisaa versiota on tarjolla vain HDCO:n Tislaamo-baarissa ja B-Smokeryssa.

Tastingin jälkeen saimme maistella nyt viikonloppuna Taste of Helsingin Taste Spirits Paviljonkiin kehitettyjä cocktaileja. Oma suosikkini oli puolukka-gin liköörillä viimeistelty negroni, mutta myös akvaviittipohjainen Fiskehamns Freshest ihastutti. Eikä tietenkään pidä unohtaa Helsinki Dry Ginistä tehtyä gin&tonicia, joka on ehkäpä pehmoisin koskaan maistamani gt. The Helsinki Distilling Companyn lisäksi Spirits Paviljongista löytyy Kyrö Distillery, Ägräs Distillery ja Lignell & Piispanen. Nähdään Kansalaistorin puistossa ja skoolaillaan! Taste of Helsinki on auki vielä tänään lauantaina 11-15 ja 17-23 sekä huomenna sunnuntaina klo 11-16. Tänään illalla tislaamot järjestävät tapahtumassa myös mielenkiintoisen tastingin, jossa on ainutlaatuinen tilaisuus päästä maistelemaan tislaamoiden tuotteita rinnakkain!

Tislaamo - Distillery Bar / Hannan soppa

THE HELSINKI DISTILLING COMPANY

& TISLAAMO DISTILLERY BAR

Työpajankatu 2 A R3, Helsinki

// kierroksen, tastingin ja illallisen tarjosi The Helsinki Distilling Company