TASTE OF HELSINGIN RAVINTOLAT 2018

19/04/2018

Taste of Helsingin ravintolat 2018 / Hannan soppa

Yhteistyössä Taste of Helsinki

Varma kevään merkki on Taste of Helsingin ravintoloiden julkistamis -pressitilaisuus. Tämän viikon tiistaina joukko mediaa sekä ravintoloiden edustajat kokoontuivat Senaatintorin laidalla olevaan ravintola Chapteriin. Kansainvälisen Taste-konseptin Suomeen tuoneet Barry ja Mira MacNamara kertoilivat tapahtuman tämän hetkisistä kuulumisista ja esittelivät ravintolat ja yhteistyökumppanit.

Itse toimin tänäkin vuonna Taste of Helsingin bloggaaja-ambassadorina, mutta lisäksi hoidan jo kuudetta vuotta mm. tapahtuman some-tilejä. Olen ensimmäisestä kesästä saakka fanittanut tätä ruoka- ja viinifestaria ihan valtavasti ja jokaisena kesänä syönyt lähestulkoon jokaisen tarjolla olleen annoksen. Ihan huippua, kun voi yhdistää työn ja huvin tällä tavalla!

taste of helsingin ravintolat / Hannan soppa

taste of helsingin ravintolat / Hannan soppa

Seitsemättä kertaa järjestettävän Taste of Helsingin tämän vuoden teema on muutos, sillä tapahtuma siirtyy Musiikkitalon vierestä Finlandiatalon taakse Töölönlahden Puistoon. Lisäksi vanhat muoviset markat ovat kuopattu ja tänä kesänä ruoat ja juomat maksetaan elektronisella maksukortilla. Eikä siinä vielä kaikki, nimittäin ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa koko ravintolakattaus on vaihdettu edellisestä kesästä.

Jotkut asiat kuitenkin pysyvät – nimittäin tarjolla on taatusti kaupungin parhain kattaus gourmetruokaa sekä upeita juomia. Tapahtuman samppanjakumppani on tänä kesänä Laurent-Perrier, lisäksi viiniteltasta löytyvät vanhat tutut Vindirekt, Amka, Tampereen viinitukku ja Arvid Nordqvist sekä uutena tulokkaana Solera. Sinebrychoff tarjoilee Taste of Helsingissä oluita ja siidereitä, Solera cocktaileja ja viskejä.

Chapter / Hannan soppa

Chapter / Hannan soppa

Yksi itselleni mielenkiintoisimmista ravintoloista tämän kesän ToH:ssä on Chapter, jossa pressitilaisuuskin pidettiin. Pääsimme maistelemaan pari annosta heidän menultaan ja voi hyvänen aika sentään miten järjettömän ihania ne olivatkaan!

Ensimmäisessä annoksessa oli selleriä parissa eri muodossa sekä seljankukkaa. Ihana erilaisten suutuntumien lautasellinen, niin raikas ja kesäinen. Toinen annos ei kalvennut edellisen rinnalla, vaan oli ehkäpä vielä parempi. Vaellusturska simpukkaliemen ja tilliöljyn sekä täydellisen kypsyisten vihreiden kanssa oli todellinen ilo kielellä.

Näitä sitten Töölönlahden Puistossa tarjottimellinen, kiitos!

taste of helsingin ravintolat 2018 / Hannan soppa

TASTE OF HELSINGIN RAVINTOLAT 2018

  • Chapter
  • Esperanto (Tukholma)
  • Fabrik
  • Garden by Olo
  • Latva
  • Nolla
  • Ragu
  • Sky (Rovaniemi)
  • Wino

Lisätietoa Taste of Helsingin nettisivuilta. Liput nyt Early Bird -myynnissä tapahtuman oman mobiiliapplikaation kautta!

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

*affiliate-linkki