SUNNUNTAIN MENOVINKKI: STREAT HELSINKI EATS

Katuruoka on vallannut Torikorttelit nyt toistamiseen. Vielä ehtii mukaan tunnelmoimaan ja herkuttelemaan, nimittäin Streat Helsinki Eats -tapahtuma on tänä vuonna kaksipäiväinen ja päättyy tänään sunnuntaina klo 19.00.

Me pyörähdimme mestoilla eilen, jolloin aurinko paistoi ja kylmä tuuli puhalsi. Visiittimme perimmäinen tarkoitus oli tulevan hääkakun maistelu Hymyssä, mutta siinä sivussa hoidimme myös lounassafkailun katuruokatyyliin.

HKI+, Streat Helsinki / Hannan soppa

Pho, HKI+. Streat Helsinki / Hannan soppa

Streat Helsinki / Hannan soppa

Ensin poikkesimme HKI+:ssa, jossa ei iloksemme ollut tuohon aikaan jonoa ja istumapaikatkin löytyivät pikkuisen kahvilan sisätiloista. Tuo Helsingin parhaaksi julistamani pho on kehittynyt taitavan vietnamilaisen kokin käsissä vieläkin paremmaksi, ja lähes jouduimme tappelemaan Jaakon kanssa viimeisistä liemen rippeistä. HKI+ tarjoilee myös tuoreita kesärullia tapahtuman ajan.

Akseli Herlevi, Streat Helsinki / Hannan soppa

Naughty BRGR, Streat Helsinki / Hannan soppa

Toinen pakollinen etappi oli top chef Herlevin Naughty BRGR. Suomalaisittain vaikeaksi tehty jonotussysteemi (ensin jonotat tilaamaan ja maksamaan, sitten siirryt toiseen jonoon odottamaan ruokaasi) meinasi kuumentaa tunteita, mutta kyllä se lopputulos oli kaiken jonottamisen väärtti. Aksun burgeri oli valehtelematta stadin paras. Se pihvi, ne juustot, se punasipuli. Ei mitään kikkailuja, vaan rehellisen täydellinen hampurilainen. Toivokaamme, että Akseli löytää burgeribaarilleen pian ravintolatilat, me helsinkiläiset tarvitsemme tuhmia purilaisia!

Aika heikkohan tämä meidän Streat Helsinki -syöpöttelysaaliimme oli, mutta sitten jonot alkoivat olemaan kovin pitkiä ja kylmyys vaivasi. Paikan päällä tarjoillaan katuruokaa yli 60:sta pisteestä, joten mukaan kannattaa varata ajan ja lämpimän pipon lisäksi hyvin suuri ruokahalu. Sitä vain toivoisi, että hinnat olisivat maltillisempia ja annokset pienempiä. Ehkä vielä joskus, sitten kun katukeittiöt ovat meilläkin arkipäivää..

Lukaise myös viime vuoden tunnelmista: Streat Helsinki fiilistelyt.

***

STREAT HELSINKI EATS

21.-22.3.2015 * klo 11-19 * Torikorttelit, Helsinki

 

PS. Muista myös Helsinki Coffee Festival, jos lämpimämpi tekeminen kiinnostaa!

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

5 Comments

  1. Heippa! Menin tänään tuonne katuruoka-tapahtumaan. Tarkoituksena maistaa mm. tuota kuulua Pho:ta. En löytänyt heidän mestaansa nro 64 mistään:/ Pitkään etsin ja kiertelin ja kysyin ihmisiltä, ei kukaan tiennyt:/ Olikohan he lopettaneet aiemmin vai oliko heillä paikka vain jossain sisätiloissa…

   1. Moi! No voi ei! Hki+:lla on tosiaan pieni kahvila siinä Torikortteleissa Unioninkadulla, siellä tarjoilivat phota ja rullia. Harmi, että missasit, mutta toisaalta sulla kävi tuuri: nuudelikeittoa on siellä tarjolla muulloinkin :)

  1. Akselin burgeri tuli maistettua ja hyvähän se oli vaikkei nyt mikään järisyttävän erilainen. En tiedä oliko jo ainekset lopussa sunnuntaina illansuussa, mutta en kyllä löytänyt ihan niitä kaikkia makuja sämpylän välistä Top Chefissä käytettiin. Ainakin juusto(t) oli jätetty pois. Keli oli sitten jotain ihan hirveää, räntää tuli vaakatasossa ja oli kylmä. Ei paljon viitsinyt muita kojuja katsella, tuli tosi pikainen visiitti, harmi sinänsä. Pankkiautomaattia etsiessäkin paloi vähän turhan kauan aikaa.

   1. No hö! Mun burgerin välissä oli kyllä juustoja ja se oli kertakaikkisen mainio. Kurjaa, jos oli raaka-aineet loppuneet ja sitten mausta jouduttiin tinkimään – kuitenkin varmaan täydellä hinnalla möivät.
    Lauantaina oli sinäänsä jees keli, jos vaan olis tajunnut laittaa enemmän päälle. Aurinko kuitenkin paistoi ja lämmitti. Toi Torikortteleiden / Kauppatorin seutu on pankkiautomaattien suhteen ihan surkeeta, ei voi ymmärtää.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *