HELSINKI COFFEE FESTIVAL 2015

Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Napsautin aamulla kahvikoneen päälle, tapana kun on. Pesin naaman, puin päälle ja selasin sähköpostit. Menin keittiöön aamupalahommat mielessäni ja päätäni pyöritellen sammutin kahvimasiinan. Haloo Hanna, oot just menossa kahvifestareille! Sun ei ehkä tarvii juoda aamuespressoa tänään.

Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

#Kaffeselfie, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Niinpä sitten muiden pakollisten aamurutiinien jälkeen nappasin sporan alle ja suuntasin kohti Suvilahtea. Kattilahallissa tosiaankin järjestetään tänä viikonloppuna kahvifestarit! Helsinki Coffee Festival on ensimmäinen kahvikulttuurin ympärille rakennettu tapahtuma, jossa kahvinystävät ja ammattilaiset kohtaavat.

Kattilahallissa on leppoisa tunnelma. Kahvi tuoksuu ja musiikki soi. Lavalla haastatellaan mielenkiintoisia kahvialan osaajia. Paikalla ovat niin suuret kuin pienetkin paahtimot, muutama kahvilaitevalmistaja sekä muita teemaan sopivia yrittäjiä. Yläkerran baarista saa kahvidrinkkejä ja alakerrassa takavasemmalla myydään herkullisia aasialaisia patonkeja. Herkkupeput astuvat helposti Fazerin asettamaan ansaan: suklaalevyjä on irtomyynnissä syntisen halvalla.

Kaffa Roastery: Cold brew, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Johan & Nyström, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Moccamaster, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Oatly, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Oatly, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Suosittelen maistamaan Kaffa Roasteryn kylmäuutettua kahvia. Jos sitä sokkona maistaisi, kuvittelisi ehkä ennemminkin juovansa jotain limonadia. Myöskään Oatlyn ständin ohi ei kannata kävellä. Vihdoinkin markkinoille on tulossa erikoiskahveissa hyvin toimiva ja ennenkaikkea hyvänmakuinen kasvimaito. Oatlyn kahvikauramaitoa pääsinkin jo testaamaan keskiviikkona, kun sitä sattui olemaan tarjolla kahvila Sävyssä. Myös Johan&Nyströmin kahvilasta sitä saa ja kesällä tuotteen pitäisi tulla kauppojenkin hyllyille. Jee!

Olin etukäteen päättänyt hankkia hääkahvit festareilta, mutta kovinkaan helppoa se ei ollut. Vaihtoehtoja kun riitti pilvin pimein. Lopulta päädyin Johan&Nyströmin ständille ja ostin kolmea erilaista. Koska en osannut valita hauskannäköisten pussien ja herkullisen hedelmäisten kahvien väliltä. Ja koska onhan meidän juhliin tulossa kuitenkin se seitsemän vierasta..

Johan & Nyströmin Antti, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Moccamaster, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Moccamaster, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Oman kahvifestaripäiväni kohokohta oli pienimuotoinen cupping-tilaisuus, jonka veti Johan&Nyströmin kouluttaja Antti Mäkinen. Cupping on siis kahvinmaistelua, jossa eri kahveja arvioidaan niiden ulkonäön, tuoksun ja maun perusteella. Ensin Antti kertoili kahvien prosessointimenetelmistä ja pian jo pääsimme valmistamaan suodatinkahvia viidestä erilaisesta kahvista Moccamasterin Cup-one-laitteita käyttäen. Erityisesti kahvien hapokkuus ja erilaisten marja-aromien löytämien vähän jopa yllätti tällaisen aloittelevan kahviharrastajan. Mielenkiintoista oli myös se, miten selkeästi eri maiden kahvit erottuivat toisistaan.

Nuo söpöt Cup-onet, kuten muutkin Moccamasterin laitteet, ovat festareilla tarjouksessa. Että jos uutta kahvimasiinaa on vailla, ei HCF siinäkään mielessä ole pöllömpi viikonlopun etappi. Lippuja festareille myy Tiketti – sunnuntaille on vielä hyvin tilaa, lauantain liput kannattaa ostaa nyt eikä heti ennenkuin loppuvat.

Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

 

Yhteistyössä Moccamaster / #moccamaster #handmade #asiaakahvista

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

2 Comments

    1. Ihan huippu raportti. Oli tosi kiva lukea kun en itse ehtinyt, kahvihulluudestani huolimatta paikalle!

      1. Kiitos Tiina! Ensi vuonna otat sitten vahingon takaisin :)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *