IHANAN TUNNELMALLISET KAHVIFESTARIT

Kahvinystäviä hemmoteltiin viikonloppuna, kun Helsinki Coffee Festival järjestettiin Kaapelitehtaalla.

Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

DJ, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Nyt toista kertaa järjestetty kahvifestari oli siirtynyt isompiin tiloihin Kattilahallista, mutta viime vuodesta tuttu ihana tunnelma oli saatu vangittua myös hämyiseen Kaapelitehtaaseen. DJ pyöritti levyjä, kahvi tuoksui ja jengiä oli hurjasti. Kahviöverit olivat väistämättömät, eikä kaikkia mielenkiintoisia tuotteita millään pystynyt maistamaan.

Helsinki Coffee Festival: Death Before Decaf / Hannan soppa

Tom of Finland Coffee / Hannan soppa

Good Life Coffee / Hannan soppa

Johan & Nyström, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Kahvipaahtimoita oli paikalla hirmuinen määrä – sekä vanhoja tuttuja että uusia tuttavuuksia. Ihastuin ikihyviksi melko tuoreeseen vantaalaiseen Death Before Decaf -paahtimoon, jolla oli raikas graafinen ilme. Maistoin molempia suodatinkahveja, vaaleaa ja tummaa, ja koska en osannut päättää, että kumpi oli parempaa, ostin kumpaistakin vielä kotiinkin. Death Before Decafin kahvit ovat luomua ja kahvinvalmistukseen suhtaudutaan kuin taiteeseen. Suosittelen tutustumaan!

Ruotsalaista paahtimoa Johan & Nyströmiä olen fanittanut jo pitkään, joten myös heidän osastoltaan tarttui muutama pussi suodatinkahvia matkaan. Meidän espressokone on ollut ihan heitteillä koko vauvavuoden ajan, sillä kahvia on tarvittu paljon ja nopeasti. Pitkään on kuitenkin ollut mielessä paremman kahvimyllyn hankinta tuoreemman kahvin toivossa ja nyt festareilta ostettiinkin Wilfan sähköinen mylly parinkin eri kahvihifistelijän suosituksesta.

Mukana festareilla olivat myös mm. Good Life Coffee, Kaffe Obscura, Kaffa Roastery ja todella mielenkiintoinen Slurp, josta voi tilata pienpaahtimoiden kahvia kausitilauksena suoraan postiluukkuusi. Paulig oli pystyttänyt useammankin ständin, joista yhdestä löytyi hauska uutuus: Robert Paulig Roasteryn Tom of Finland -kahvi. Tietenkin.

Oatly iKaffe, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Oatly iKaffe, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppaJo viime vuoden Helsinki Coffee Festivaleista kirjoittamassani postauksessa hehkutin Oatlyn kaurakahvimaitoa. Siitä tehtyä lattea oli tarjolla tälläkin kertaa ja jono pisteelle koko ajan melkoinen. Viime kesänä iKaffe alkoi tekemään tuloaan kauppojenkin hyllylle ja nyt sitä löytyy jopa meidän kylän marketin kasvimaitohyllystä! Kannattaa kokeilla vaihtoehtona käyttämällesi maidolle, maku on pehmoinen ja raikas.

Moccamaster, Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Helsinki Coffee Festival / Hannan soppa

Kahvipapujen ja myllyn lisäksi ostimme Katja’s Coffee Sackin kahvisäkeistä valmistetut patalaput ja uunikintaat. Katjalla oli lisäksi myynnissä mm. kasseja, lompakoita ja lattiatyynyjä, supermakeita kaikki!

Helsinki Coffee Festival todellakin ylitti kaikki odotukseni, upeasti järjestetty ja tunnelmallinen tapahtuma. Ensi vuonna sitten pari ruokarekkaa messiin niin a vot.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *