COUNTDOWN TO VIETNAM: vietnamilainen jääkahvi

Se on kuulkaa kahdeksan päivän päästö lähtö aika lähellä! Tänään kävin Seurasaaressa keräämässä nokkosia näpit jäässä ja rakeitakin satoi – sitä alkaa olemaan aika valmis Vietnamin kuumuuteen.

Nautimme viime viikonloppuna aamukahvit vietnamilaisittain. Helppo ja herkullinen jääkahvijuoma syntyy vahvasta tummapaahtoisesta kahvista ja makeutetusta kondensoidusta maidosta. Vietnamilaisen kahvin valmistamiseen on olemassa ihan oma phin-suodattimensa, jollainen minullakin on jossain kaapin perillä, mutta onnistuu tämä ihan suodatinkeittimellä tai meidän tapaamme valuttamalla hieman pidempi juoma espressokoneella. Tiivistemaidon käyttö on jäänyt ajoista, jolloin tuoreen maidon saaminen oli Vietnamissa hankalaa. Paksu ja makea maito sopii jääkahviin kuin piste iin päälle. Kokeile ja ihastu!

vietnamilainen jääkahvi / Hannan soppa

VIETNAMILAINEN JÄÄKAHVI

cà phê sữa đá

1:lle

*

1 dl tummapaahtoista kahvia tai espressoa

½ dl sokeroitua kondensoitua maitoa

jäitä

 

Valmista kahvi ja jäähdytä se. Täytä lasi jääpaloilla, kaada sekaan kahvi ja maito, sekoita ja nauti heti. Voit säätää kahvin makeutta muuttamalla maidon määrää.

 
 

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

6 Comments

  1. Olen miettinyt usein, että tätä pitää testata. Siitä on Pinterestissäkin liikkeellä niin kauniita kuvia – ei niin hienoja kyllä kun tämä, ihana kuva! Täytyy maistaa. Niin ja huippua reissua!

   1. Eiks oo ihana kuva, Jaakkoa on siitä(kin) kiittäminen <3
    Suosittelen kokeilemaan, ihan ehdoton kesäkahvi. Kiitos, reissusta tulee varmasti huippu!

  1. Just sanoin Marille viikonloppuna, että junnon jääkahvia pitäis tehdä. Menee siis testiin ehdottomasti tämä. Nauttikaa lämmöstä!

   1. Todellakin nautitaan! Toivottavasti täälläkin kesä ottaa pian vallan!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *