HANNAN SOPPA GOES XMAS: JOULUNPUNAINEN TAHNA A LA KOKIT & POTIT

13/12/2016

13. LUUKKU / VIERASPOSTAUS A LA KOKIT & POTIT HANNELE

Tänään Hannan Sopan valtaan minä, Hannele. Moikka kaikille! Hanna puolestaan ottaa ohjat tänään minun valtakunnassani, Kokit ja Potit –ruokablogissa. Minä olen aivan täpinöissäni tästä vaihtotaloudesta, sillä Hannan soppa on yksi ihanimmista ruokablogeista ikinä. Reseptit ovat inspiroivia, arjessa helposti toteutettavia ja joka ikinen kerta toimivia. Ja hei, onhan tuo Hanna nyt ihan mieletön tyyppi. Ihan. Mieletön.

Kysyin Hannalta, millaisen reseptin hän haluaisi minun tekevän. Hän halusi jotain ”kokkipottimaista”. Samalla hän mainitsi suupalat ja tahnat. Hih, Hanna taitaa tuntea minut, moon tahnatyyppi. Suupaloilla Hanna viittaa keväällä ilmestyneeseen kirjaani, ja joo, voisin elää erilaisilla tahnoilla (ja aika usein elänkin). Kirjassakin tahnoja on parisenkymmentä. Tahnat toimivat loistavasti monissa arjen ja juhlan tilanteissa. Ne ovat erinomaisia dippejä, levitteitä tai vaikka pastakastikkeita. Ja kulhollinen hummusta tai muuta tuhtia tahnaa on aina hyvä vaihtoehto lounaaksi.

Helppo punajuuri-fetatahna on hyvä esimerkki tahnasta, joka toimii monenlaisissa käyttötarkoituksissa. Näkkärin tai ruislastun päälle se on kuin luotu, pastaan sekoitettuna suorastaan huumaava. Sitä paitsi hehkuvan punainen väri on omiaan juuri tähän vuodenaikaan, jolloin luonto ja arki tarjoaa vain mustavalkoelokuvaa.

punajuuri-fetatahna / Hannan soppa

ARVONTA!

Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi Suupaloja-kirja nimmarilla. Hanna muuten valitsi juuri kirjan vuoden kymmenen parhaan keittokirjan joukkoon (jee!). Kirjan painosta on jäljellä enää hyvin vähän, joten kaikista kirjakaupoista kirjaa ei kuulema enää saa – nyt siihen on oiva mahdollisuus. Osallistut arvontaan kommentoimalla tätä postausta viimeistään 18.12. 2016. Kerro kommentissasi, millaisista pikkuruoista tai naposteltavista pidät kaikkein eniten. Onnea matkaan!

Ihanaa joulunaikaa teille kaikille. Tavataan Kokkipottilassa! Sielläkin on muuten arvonta, kurkkaa!

punajuuri-fetatahna / Hannan soppa

PUNAJUURI-FETATAHNA

*

500 g punajuuria
3 rkl öljyä (1 rkl paahtamiseen ja 2 rkl tahnaan)
100 g hyvää fetajuustoa
1 tl hunajaa tai agavesiirappia
noin 2 tl omenaviinietikkaa
(hieman suolaa)
koristeeksi esimerkiksi tuoretta timjamia sekä loraus öljyä

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuurilohkojen päälle hieman öljyä ja paahda lohkoja uunissa noin 20–30 minuuttia eli kunnes punajuuret ovat kypsiä ja saaneet hieman paahteista pintaa. Jäähdytä punajuuret.

Murustele tehosekoittimen kulhoon feta. Lisää punajuuret, loppu öljy sekä hunaja. Aja tasaiseksi tahnaksi. Voit tehdä tahnan myös sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa tai hunajaa.

Tarjoa dippinä tai levitteenä.

VINKKI! Voit maustaa tahnan esimerkiksi jeeralla eli juustokuminalla (1/2 tl) tai lisätä tahnaan hienonnettua timjamia.