FOR THE LOVE OF COFFEE / CAFE KOKKO

Cafe Kokko, Raw Cafe, Hannan soppa, Helsinki

Helsingin kahvilataivas sai uuden kirkkaana loistavan tähden, kun Cafe Kokko avasi ovensa kesäkuun alussa. Kokko sijaitsee Helsingin Kanavarannassa, ihan siinä Johan & Nyströmin vieressä ja tiskin takaa voi bongata J&N:stä tuttua väkeä – omistaja on nimittäin vanha naapurikahvilan vastaava, Pasi Kokko.

Cafe Kokko / Hannan soppa

Kokon valikoima noudattelee pitkälti vanhaa tuttua ”hyvää kahvia ja mahtavia raakakakkuja”-linjaa, mutta uutuutena mukana on smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja. Johan & Nyströmin kahveja naapuritilan kahvilassa ei (luonnollisestikaan) tarjoilla, vaan kaffet valmistetaan pienen pikku-huopalahtelaisen Kaffe Obscuran kahveihin, myös Kaffa Roasteryn valikoimaa on tarjolla.

raw cake & latte, Cafe Kokko / Hannan soppa

raw cake, coffee latte, cafe kokko

Ensivisiitilläni tilasin pitkän kakkuvitriinin edessä vietetyn mietiskelyn jälkeen Asian Brownien ja Obscuran kahviin valmistetun laten (myös manteli- ja soijamaitovaihtoehdot ovat saatavilla). Inkiväärillä ja sitruunaruoholla maustettu raakasuklaakakku vei kielen mennessään ja mainio oli kahvikin. Nyt kesäaikaan melkeinpä kuitenkin suosittelisin maistamaan Kokon raakamansikkakakkua, joka on mansikkakakkujen kuningatar kookoskermakuorrutteineen (katso kuva Instagramistani).

Kahvila on sisustettu omaan makuuni sopivasti paljon vanhaa ja hitunen uutta sekoittaen ja astiat ovat samat ihanat kuin aikanaan J&N:ssäkin. Kokon ovat selkeästi löytäneet kaikki vanha kantikset ja uusiakin tuppaa kävelemään ovesta sisään jatkuvasti.

Toivon kahvilalle menestystä ja pitkää ikää, Kokko on yksi uusista lemppareistani.

Cafe Kokko, Helsinki

Cafe Kokko / Hannan soppa

CAFE KOKKO / Kanavaranta 7, Helsinki

Cafe Kokko ja Pasi Kokko Instagramissa

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *