SYNTTÄRIJÄTSKIT PORVOON POSTRESISSA

04/05/2017

Cafe Postres, Porvoo / Hannan soppa

..Eli kun vaimo miehensä syntymäpäivät unohti part 2.

Postres / Hannan soppa

Silloin pari viikkoa sitten, kun nolosti menin ja unohdin mieheni syntymäpäivät, vein hänen sitten lounasburgerille Bistro Sinneen. Kakkua ei tuhdin hampparin jälkeen oikein tehnyt mieli, mutta jäätelöhän maistuu aina, joten jälkkäripaikaksi valikoitui Cafe Postres.

Jo ovensa sulkeneen helsinkiläisen Michelin-tähditetyn Postresin (lue neljän vuoden takaisesta illallisesta siellä täältä: Ekaa kertaa ikinä: Postres) porvoolainen inkarnaatio on ihastuttava artesaanikahvila, josta jumalaisen jätskin lisäksi saa mm. talon juureen leivottua leipää erilaisilla täytteillä, sitä kuuluisaa tarte tatinia sekä hyvää kahvia ja teetä. Kahvilassa on viikonloppuisin tarjolla myös paljon kehuja saanut brunssi, mutta nolona myönnän, etten vielä yli vuodenkaan tässä naapurikaupungissa asumisen jälkeen ole mukamas ehtinyt sitä mennä nauttimaan. Pitää korjata asia asap. Arkisin Postresista saa lounasta.

Me nautimme tyylikkään modernisti sisustetussa kahvilassa kahvien lisäksi paikan päällä tehtyä gelatoa, eli italialaistyyppistä jäätelöä. Gelato eroaa tavallisesta jäätelöstä suutuntumaltaan – gelato valmistetaan maidosta, joten se on kevyempää. Siinä on myös vähemmän ilmaa (aito artesaanijäätelö saattaakin painaa jopa 50% tehdasjätskiä enemmän). Yksi merkittävä eroavaisuus on myös lämpötila, gelatoa ei säilytetä yhtä kylmässä kuin jäätelöä, jolloin sen rakenne pysyy ihastuttavan pehmeänä. Minä valitsin Postresin herkullisen kuuloisista makuvaihtoehdoista oman suosikkini, joka sisältää ruskistettua voita ja pinjansiemeniä. Jaakko ei osannut valita vain yhtä, joten hänen purkistaan löytyi sekä lakua että vaniljaa.

Onko Porvoon kahvilat teille tuttuja? Kannattaa ehdottomasti laittaa kesän kohdelistalle Postres ja heidän gelatonsa!
Cafe Postres / Hannan soppa

CAFE POSTRES

Gabriel Hagertinkuja, Porvoo