Astetta parempi kiinalainen

13/06/2013

kuva(102)

Kruununhaan West Lake Tea House on ollut ”tänne pitää heti mennä” -ravintolalistallani siitä asti, kun se viime marraskuussa avattiin. Maanantaina sinne heti sitten mentiin. Viime maanantaina. Kesäkuussa. Niin se aika juoksee. Kuin hirvi. Tai kenties lohikäärme, kun kiinalaisesta puhutaan.

Ajatuksena oli testata paikan sushia, jota ulkokyltissä mainostetaan, mutta sushi kiinalaisessa tuppaa epäilyttämään. Niinpä valitsin sympaattisesti käsinkirjoitetulta listalta munakoisoa ja soijakastiketta (16,80 €), Jaakko tulista härkää (19,80 €). Keittiöstä kuulunut mikron pimpotus latisti hieman odotustunnelmia, mutta safka oli ammattitaidolla valmistettua ja tositosi hyvää. WLTH on peruskiinalaista aikalailla kalliimpi, mutta laadusta maksaa mielellään pikkasen enemmän. Tai no, Jaakko maksaa, koska oon niin ihana. Ja köyhä.

Maanantai-iltapäivästä herttainen West Lake Tea House ammotti tyhjyyttään, toivottavasti asiakkaita kuitenkin piisaa. Työkaveri kehui sushejakin, niitä siis ensi kerralla. Ja voisihan tänne poiketa ihan vain teellekin!

West Lake Tea House
Kirkkokatu 5
Kruununhaka, Helsinki