GRILLIBILEET SÄILIÖSSÄ

Viinitie, Säiliö 468 / Hannan soppa

Viinitie ja ravintola Lähiö pistivät pystyyn loppukesän kreiseimmät pop up barbeque-partyt vanhassa öljysäiliössä. Sain varattua meille paikat nopeasti loppuunmyytyyn tilaisuuteen – näissä jutuissa pitää olla kärppänä meiliboksin lähettyvillä. Illallisia järjestettiin tällä erää vain kolme, toivon mukaan jatkoa seuraa!

Niinpä suuntasimme tiistai-illalla ravintola Storyn terassille, jonka edustalta lähti venekyyti kohti Kruunuvuoren rantaa. Laiva oli lastattu iloisella joukolla, aurinko paistoi ja merituuli puhalsi hiukset sekaisin.

Säiliö 468 toimii tätä nykyä lähinnä valotaideteoksena, jonka saa myös vuokrattua suhteellisen edulliseen päivähintaan (täällä suunnitellaan jo kesähäijuhlia…). Upea tila suorastaan kylpi ilta-auringossa ja tunnelma oli hilpeä. Ilta aloitettiin vapaamuotoisella viinitastingilla, jonka ohessa sai jututtaa paria mukaan roudattua viinintekijää, Dani Sanchezia ja Marco Zanettia. Viinit ihastuttivat ja kihahtivat sen verran sopivasti päähän, että päätimme ostaa vielä palan painikkeeksi pullon Gipsy Winesin Le Pendua, loistavaa ranskalaista valkoviiniä.

Menu, Säiliö 468 / Hannan soppa

BBQ, Säiliö 468 / Hannan soppa

Herkullisen kuuloinen menu ontui karsinogeeneille maistuneiden grillattujen punasalaattien ja sitkeän härän rinnan kohdalla, mutta suurin osa grilliherkuista oli viimeisen päälle herkullisia. Omiksi suosikeikseni nousivat murea mustekala korianteriöljyllä sekä maukas gazpacho. Jaakko kiitteli parta grillikastikkeessa ribsien hyvää makua. Jälkkäriksi tarjoiltu limevanukas oli sopiva raikastus suht raskaan aterian päätteeksi, kaksi euroa kustantanut kahvi taas aivan kammottavaa.

Illallinen, viinitasting ja kuljetukset säiliölle maksoivat 50 € per naama, plus ruokajuomat päälle. Ihan jees hinta mainiosta kokemuksesta – mahat tulivat täyteen ja ilta oli hurjan hauska. Tastingosuus olisi mielellään saanut olla tovin pidempi tai enemmän organisoitu, nyt ei nimittäin ehtinyt ihan jokaista viiniä maistella.

Säiliö 468 / Hannan soppa

Säiliö 468 / Hannan soppa

Kiitos upeista grillijuhlista järjestäville tahoille Viinitielle ja Lähiöön – juuri tällaisten häppeninkien takia rakastan Helsinkiä!

Myös Syötävän hyvä -blogin Lotta oli paikalla, mutten uskaltanut mennä vetäisemään helmasta. Täytyy olla rohkeampi ensi kerralla.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Comments

  1. Hienoja ja tunnelmallisia kuvia! Mulla oli samat suosikit ruokapuolella, se mustekala oli ihan parasta (kuiva härkä ja puoliraa’at perunat ei niinkään). Harmi kun en tajunnut silmäillä osallistujajoukkoa tarkemmin, olis ollut mukava tavata. No mutta varmaan tässä vielä ehtii. :)

   1. Kiitos Lotta! Tosiaan ne perunat olivat myös hienoinen pettymys :D mutta majoneesi hyvää.
    Hitsi kun mäkään en sitten ollut ihan varma, että olitko se sinä. Mutta ensi kerralla tunnistan :)

  1. […] viime vuonna samaan aikaan samassa paikassa ekaa kertaa. Meininki oli loistava (lue postaus täältä), joten tottahan toki paikan päälle piti päästä tänäkin vuonna. Nyt koko homma on vähän […]

  1. […] mukana joka kerta ja nauttineet tapahtuman fiiliksestä hurjasti. Viime vuonna ruoka ei ollut ihan ensimmäisen vuoden tasolla, ja nyt ravintola oli vaihtunut Lähiöstä Vanhan Kauppahallin Storyyn. Menu kuulosti […]

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *