UUSI VANHA KAUPPAHALLI

Pitkä odotus palkitaan huomenna, kun Helsingin Vanhan Kauppahallin ovet aukeavat yleisölle lähes puolitoista vuotta kestäneen remontin jälkeen. Pääsin kurkkaamaan lähes valmista hallia viime viikolla ja moikkaamaan niin uusia, kuin palaaviakin kauppiaita.

Vanha Kauppahalli / Hannan soppa

Tuula Paalanen & Timo Taulavuori / Hannan soppa

Kauppahallin kauppiasyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Tuula Paalanen ja Tukkutorin toimitusjohtaja Timo Taulavuori säteilivät ylpeyttä onnistuneen ja aikataulussa valmistuneen remontin johdosta. Vanha Kauppahalli säilytti upean, vanhanajan kauppahallin henkeä hehkuvan ilmeensä, mutta on nyt valoisampi ja sopivasti modernimpi. Huomatkaa myös varta vasten Vanhalle Kauppahallille suunniteltu fontti myymälöiden nimikylteissä!

Story, Vanha Kauppahalli / Hannan soppa

Keskellä kauppahallia sijaitsee uusi upea ravintola, Story. Tarinan takana seisovat huippuravintoloitsijat Anders Westerholm, Matti Sarkkinen, Teemu Aura ja Markus Hurskainen. Tiedossa on kauppahallin antimista valmistettuja annoksia: aamupalaa, lounasta, illallista, kahvileipää jne. Poikien sapuskat pitää mennä testaamaan asap – näen jo itseni istumassa hellehatussani Storyn terassilla roseeviini lasissa ja simpukat höyryten nenäni edessä. Ravintola palvelee perjantai- ja lauantai-iltaisin kymmeneen asti muun hallin sulkiessa klo 18.

Annan Villiliha, Vanha Kauppahalli / Hannan soppa

Anna Härö, Vanha Kauppahalli / Hannan soppa

Yksi mielenkiintoisimmista uusista myymälöistä on ihastuttavan Anna Härön Annan Villiliha. Tarjolla tulee olemaan laaja valikoima laadukasta lähilihaa, eritoten riistaa ja siipikarjaa. Tuorelihan lisäksi Anna panostaa leikkeleisiin ja lupaa metsästää asiakkaan kaipaamat valikoiman ulkopuolisetkin tuotteet. Odotan varsinkin lihatiskin luomutarjontaa ja klassikkoleikkeleitä!

Paalanen, Vanha Kauppahalli / Hannan soppa

Yksi halliin palaavista kauppiaista on tietenkin juustopuotiaan jo reilut parikymmentä vuotta pitänyt Tuula Paalanen. Pikkutytöstä asti kauppahallissa seikkailleen Tuulan tiskiltä löytyy laaja valikoima ranskalaisia herkkujuustoja, mutta myös kattavasti parhaita kotimaisia. Juustokauppa sijaitsee piknik-asiakkaan iloksi hallista löytyvän pikkiriikkisen Alkon ja sesongin parhaat marjat, hedelmät ja vihannekset myyvän Merja Valon välissä.

Tsekkaa myös nämä:

Mari’s Smoothie
Take away -smoothiebaari, jonka valikoimassa terveelliset smoothiet, inkiväärishotit ja kattaus kotimaisten pientuottajien tuotteita.

Vegetaari
Elävän ravinnon vegekauppa. Tarjolla vehnänorasmehua, ituja, hapatteita, gluteenittomia tuotteita ja salaatteja.

Soppakeittiö
Legendaarinen Soppakeittiö bouillabaisseineen löytyy nyt jokaisesta stadin kauppahallista.

S-Maria
Vietnamilaista ruokaa – arvaatte varmaan, että meikäläinen tulee olemaan tämän mestan vakkariasiakas. Kuola valuen haaveilen jo Phosta ja Banh Mista!

Kalakauppa E. Eriksson & Osteribaari
Erikssonin valikoimassa on tuoreen kalan lisäksi savustetut ja graavatut tuotteet sekä äyriäiset. Hietalahden Kauppahallista tuttu Osteribaari löytyy jatkossa myös täältä!

***

Vanha Kauppahalli, Eteläranta, Helsinki

Avoinna ma-la 8-18

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

5 Comments

  1. Ai hitsi, mä jo viikonloppuna bongailin että tänne vois takuuvarmasta ruuhkasta huolimatta ehkä yrittää I:n kanssa mutta flunssa yllätti pikkumiehen joten ei sittenkään tänään. Mutta ehkä ihan hyvä niin – pääsen käymään väljempänä päivänä ;)

   1. Ehkä on joo parempi mennä joku toinen päivä – mäkin taidan skippaa tänään vaikka alkuperäinen ajatus oli mennä sinne tungeksimaan. Paranemisia pikkumiehelle!

   1. no älä! Voitais sopii treffit tuonne Storyyn joku kaunis ilta?

    1. JOO! simpukoita & roseeta <3 ah!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *