SERENADI SANDROLLE

Sandro / Hannan soppa

..Ja sen nokkamies Richard McCormickille. Jäbä on onnistunut siinä, mistä monet ravintoloitsijat vain unelmoivat: Ricky luotsaa menestyksekkäästi useita ravintolakonsepteja ja uusia killeri-ideoita syntyy kuin sieniä sateella. Esimerkiksi viime keskiviikkona startannut joka viikkoinen Street Food Carnival on miehen aikaansaannoksia. Oletkin ehkä jo bongannut Richardin vaaleanpunaisen food truckin? Itse nautin auton antimista Helsinki Classic Festivaleilla, savulohisalaatti raakoine juureslastuineen oli maukas ja raikas, hyvin kaukana perinteisestä festarimätöstä.

Yksi tähti on Richardin tähdistä kuitenkin kirkkain, nimittäin Kolmannella Linjalla sijaitseva Sandro.

Sandro Bar & Kitchen / Hannan soppa

Saimme Veeran kanssa kutsun itse pääpirulta saapua maistelemaan vasta vaihtunutta menua ja voin kertoa, ettei kauheasti tarvinnut meitä maanitella. Olen käynyt Sandrossa vain kerran aiemmin, enkä silloinkaan nauttinut listan ruokia. Stadin parhaaksi nimettyä brunssia on pitänyt mennä ihmettelemään monta monituista kertaa, mutta jostain syystä (useimmiten ihan vaan siksi, että olemme varauksemme kanssa auttamattomasti myöhässä) se on aina jäänyt välistä.

Aloitimme illallisen kilistelemällä mahtavaa roseeta, Le Petit Balthazaria, joka oli täydellisen raikasta kuumaan kesäiltaan.

Duck & Rabbit pastilla pies, Sandro / Hannan soppa

Hamshuka, Sandro / Hannan soppa

ZA´ATAR MAN´OUCHE with seitan, Sandro / Hannan soppa

Saimme maistaaksemme listan uusia makuja: ankalla ja jäniksellä täytettyjä pastillapiiraita, hamshukaa (karitsa-merquezragouta, hummusta ja tabboulehia) sekä za’atar man’ouchea seitanilla (alin kuva). Jokaisessa annoksessa maistuu vahvasti Lähi-itä, mausteita keittiössä ei pelätä käyttää. Tuoreet raaka-aineet ja maukkaat soossit veivät meidät ruokaekstaasiin. Talon sahramilla maustettu leipä katosi leipää karttavaan masuuni alta aikayksikön. Olisin voinut nuolla lautaset.

jälkiruokia, Sandro / Hannan soppa

Jälkkärit uudella listalla ovat nekin imeneet vaikutteensa Lähi-idän keittiöistä. Sandron baklavassa on ruusuvettä optimimäärä ja pistaasitäytettä juuri oikeassa suhteessa taikinaan. Suklaakakku suli kielen päälle, mutta ihastuttavin komponentti annoksessa on karamellisoitu porkkana. Pistaasijätski valmistetaan ravintolassa itse ja se oli valehtelematta paras koskaan nauttimani. Parempi kuin se suklainen versio Tukholman Chokladfabrikenissa.

Sweet Sahara -cocktail, Sandro / Hannan soppa

Ruoka on tosiaan mielettömän hyvää ja selkeästi rakkaudella valmistettua, mutta Sandro kannattaa pitää mielessä myös drinksuhammasta kolotellessa. Baaritiskin takana sekoitellaan nerokkaita cocktaileja, kuten lopuksi maistelemamme omenapiirakan makuinen juoma osoittaa.

Vahva suositus Sandrolle ja hatunnosto Richard McCormickille. On ihanaa syödä ruokaa, joka yllättää syvillä mauillaan ja jonka eteen on selkeästi tehty paljon ajatustyötä. Kaiken lisäksi koko Sadron henkilökunta vaikuttaa olevan työstään ihan jipoissaan, mikä saa aikaan paikan iloisen rempseän tunnelman. Ah, asuisinpa Kalliossa.

*

Sandro, Kolmas Linja 17, Helsinki (Kallio)

Illallisen tarjosi Sandro

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *