KORKKARIN PARAS TAPASBAARI

23/01/2015

Joulukuussa suuntasimme Tiskivuoren emännän ja Avaruusaseman jengin kanssa maistelemaan tapaksia uutukaiseen ravintola Mercatiin Korkeavuorenkadulle. Modernin tapasravintolan taustalla on sama pariskunta, Manu ja Karina, kuin jo kulttimaineeseen nousseiden Patronan ja Cholon.

Olin etukäteen kuullut ravintolasta mielipiteitä niin puolesta, kuin vastaan. Jotkut hehkuttivat ihan kybällä – toisten mielestä oli aika kallista ja annoksetkin liian pieniä. Odotukset olivat siis suhteellisen neutraalit – tietystikin seuran suhteen osasimme odottaa hurjan hauskaa iltaa.

mercat_c_ravintola_.jpg

Mercat / Hannan soppa

Mercat / Hannan soppa

Tyylikkäästi sisustetussa ravintolassa on peruspöytien lisäksi useampia istumapaikkoja baaritiskillä, sekä erikseen lähellä keittiötä ns. chef’s table, josta pääsee kurkkimaan keittiön toimintaa lähietäisyydeltä.

Ruokalista vaihtuu ilmeisen usein – eikä sitä löydy nettisivuilta. Suuren valinnanvaikeuden jälkeen päädyimme Jaakon kanssa jakamaan seitsemän tapasannosta ja yhden jälkkärin. Hieman kävi annoskateeksi Avaruusasemalaisia, jotka söivät melkein koko listan läpi (vaikka tarjoilija yrittikin heitä estellä..).

Mercat / Hannan soppa

Mercat / Hannan soppa

Mercat / Hannan soppa

Mercat / Hannan soppa

Omiksi suosikeikseni nousivat polenta uppomunalla, makkaralla ja tryffeliöljyllä, chorizokrokerit sekä aina yhtä ihanat pimientos del padronit (jotka olivat täällä huomattavasti järkevämmän hintaisia kuin Pastorissa). Ruusukaalit olivat makuuni turhan makeita, samoin sinäänsä herkullisen pork bellyn kanssa tarjotut endiivit. Jälkkäriksi nauttimamme churrot olivat erinomaisia.

Mercatin juomavalikoimassa on paljon espanjalaisia olut- ja viinivaihtoehtoja, myös alkoholitonta bisseä löytyi möhömahalle. Palvelu oli rentoa ja ruoat tulivat keittiöstä kauniisti aseteltuina sitä mukaan kun valmistuivat. Kahden hengen vatsat täyttänyt tapasdinneri juomineen maksoi reilu 60 euroa – hinta-laatusuhde Mercatissa on mielestäni varsin passeli.

Kävelen melko usein Korkkaria pitkin kotiin ja Mercat näyttäisi olevan täynnä iloista väkeä illasta toiseen. Jos siis etsit rentoa illanviettopaikkaa kavereiden kesken hyvällä ruoalla ja juomalla höystettynä, niin Mercat voisi olla just se ravintola.

***

MERCAT
Korkeavuorenkatu 4, Helsinki