STARTER HELSINKI / ERINOMAISTA LOUNASTA VANHASSA SAIRAALASSA

22/03/2018

Starter Helsinki / Hannan soppa

Rämmin keskustan läpi ripsarit poskilla talven lumimyräkkäisimpänä päivänä suuntanani sama paikka, jossa vuosia aiemmin tikattiin viinilasin silpoma käteni. Tällä kertaa ohjelmassa ei ollut puudutteita tai perjantai-illan päivystyshässäkkää, vaan treffit parin Asennekollegan sekä Starter Helsingin ja Maria01:n pyörittäjien kanssa lounaan merkeissä. Starter Helsinki on entisessä Marian sairaalassa toimiva aamiais- ja lounasravintola, josta vastaavat esim. A21 cocktailbarista ja Teurastamon Kellohallista tutut kaverit. Voin paljastaa jo tässä vaiheessa, että ruoka on aivan hurjan hyvää!

ravintola Starter / Hannan soppa

Marian sairaalaan on rakentunut energinen start up -yritysten yhdyskunta, joka kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Pöhinän keskiöstä löytyy tyylikkäästi restauroitu ja sisustettu Starter, jossa ruokaa laitetaan suurella intohimolla.

Ruoka valmistetaan alusta loppuun avokeittiössä ja sen teemana on grillaaminen, paahtaminen ja kypsyttäminen. Aamuisin tarjolla on puurobaari sekä munakkaita. Starterissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja sen voi varata yksityistilaisuuksiin.

Starter Helsinki / Hannan soppa

Starter Helsinki / Hannan soppa

Aloitimme lounaan runsaasta salaattipöydästä, josta löytyi mm. kaalisalaattia, marinoituja punajuuria ja rapsakoita parsakaaleja. Pääruoka haettiin avokeittiön luukulta, jossa kokit valmistivat annoksia hyvällä meiningillä. Valitsin kahdesta vaihtoehdosta paahdetun munakoison linssien ja romescokastikkeen kanssa. Aivan tör-ke-än hyvää, ehdottomasti yksi parhaista koskaan syömistäni munakoisoannoksista. Seuralaiseni kehuivat omia lohiannoksiaan myös kilvan ja kieltämättä sekin näytti tosi herkulliselta. Lounaan päätteeksi nautimme vielä kahvit ikkunan takana mekastanutta lumituiskua katsellen.

Lämpimästi suosittelen siis lounaalla piipahtamista vanhassa sairaalassa, jos et ole vielä sitä tehnyt. Hinta-laatusuhteeltaan parempaa lounasta saa keskustasta etsiä!

STARTER HELSINKI

Lapinlahdenkatu 16, rakennus 15 C, Helsinki

*nettisivut*

// Lounaan tarjosi Starter Helsinki

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki