Ameriikan malliin Klaus Koossa

27/11/2012

Löhösin vielä viltin alla päiväunien jäljiltä viime torstaina, kun kännykkä piippasi tekstaria Jaanalta: se alkaakin puol viisi! Päivä oli ollut suunnilleen syksyn surkein ja hetken harkitsin jouluisan grillimenun maistelun vaihtamista himassa mököttämiseksi. Sutaisin kuitenkin puuteria nassuun ja juoksin Klaus K:hon – onneksi asun ihan kulmilla, enkä myöhästynyt kuin pari minuuttia.

picstitch(6)

Design-hotelli Klaus K:n Ilmattaressa oli täysi joulu päällä. Ja tupa täynnä ihania blogikavereita! Meidät oli kutsuttu melkoisella poppoolla testailemaan hotellin American Christmas Grill -jouluravintolaa. Ja kaikilla oli niin mukavaa!

pääruoat

62 €:n arvoinen ruokailoittelu pitää sisällään runsaat alku- ja jälkiruokabuffetit sekä valinnaisen pääruoan. Alkupalabuffasta omaksi suosikikseni nousi talon tapaan valmistettu kuha ceviche. Myös kalkkunan kera tarjoiltu karpalohilloke ansaitsee erityismaininnan. Pääruoaksi valitaan joko kalkkunaa, grillikylkiä, entrecotea, cajun-maustettua lohta tai käsintehtyjä punasikuriravioleja. Suosittelen täydelliseksi kypsennettyä entrecotea sitruunavoilla ihan ehdottomasti. Lisukkeita oli jos jonkinlaisia, mutta ainoastaan bataattipyre oli hykerryttävän hyvää.

jälkkärit

Alku- ja pääruoat sikseen, voisin melkein kuvitella maksavani tuon kuusikymppiä pelkästä jälkkäribuffasta. Yhteistyössä konditoria pH7:n kanssa väsätyistä kakuista, konvehdeista, karamelleista ja piparitaloista koostuva pöytä oli niin kaunis ja makea että hirvitti! Bourbon-hunajamaustettu karviaismoussekakku oli jumalaista. Emähyvää oli myös perinteinen porkkanakakku Philadelphia-limekuorrutuksella. Entä miltä kuulostaa suklaistakin suklaisempi karpaloilla ja saksanpähkinöillä maustettu suklaakakku? Niinpä. Juustoihin päin en jaksanut enää edes vilkaista.

Juomalista oli myös koottu Amerikan suuntaan tähyten, oli mielenkiintoisia viinejä ja oluita, toki myös eggnogia ja glögiä. Alkoholittomasta glögistä täytyy pieni miinus antaa: sehän oli lämmintä laimeaa mehua!

Klaus K:n jenkkijoulua voi suositella erityisesti kaikille herkkupepuille, mutta myös perinteiseen kotomaiseen joulusafkaan kyllästyneille. Hinta-laatusuhde on kyllä kohdillaan, vaikka summa hieman hurjalta kuulostaakin.

PS. Pumpkin Jamin raportti samaisesta tilaisuudesta löytyy täältä.

bloggaajat