Menkää Sinne ja tulette oleman onnellisia!

06/09/2012

laiva

Sää ei viime lauantaina ollut mikään paras, kun tapasimme Kulinaarimuruseni kanssa Kauppatorin Toripojilla kahvien, munkkipossujen ja lihiksien merkeissä. Ei sentään vielä satanut. Kauppatorilta otimme suunnan kohti Porvoota m/s J.L. Runebergillä merenkäyntiä uhmaten. Matka sujui mukavasti korttia pelaten ja minttukaakaota nauttien (peräsalongissa oli minttukaakaota vaativan kylmä!).

Porvoon päässä kävimme kahvittelemassa Tee- ja kahvihuone Helmessä (kuivaa muikkukukkoa, lohetonta lohipiirakkaa, hyvää bebeä) ja kiertelimme vanhan kaupungin puoteja. Mukaan tarttui teetä ja lapaset.

sinne

kuohuva

Kaiken tämän perimmäisenä tarkoituksena oli aikainen illallinen Bistro Sinnessä, uuden Taidetehtaan uudessa ravintolassa. Kovasti hyvää olin paikasta aiemmin kuullut ja Kai Kalliota aina fanittanut, joten odotukset olivat melko korkealla. Sampanjalasilliset alkuun kympillä ja olin jo aika onnellista tyttöä. Talon spelttileipä oli oikein oivaa, samoin tarjoiltu ruisleipä. Voi oli turhan kovaa. Voivoi.

tartar

hauki

Alkuruoaksi otin ”the tartartin”, Bosgårdin nautaa ja krassia. Ei valittamista, oli hyvinkin paras koskaan syömäni tartar! Lasi Chianti Classicoa teki tehtäävänsä. Pääruoaksi nauttimamme ruskistetussa voissa haudutettu hauki savuhollandaisella oli ehdottomasti paras koskaan syömäni hauki! Ja se kastike… Resepti tänne pliis! Jaana valitsi laseihimme Chablista, ei pöllömpää! Jälkkärin kohdalla hieman notkahdettiin: kaunis vispipuuroannos kinuskin ja vaniljajäätelön kanssa oli ihan hyvää, mutta puolukan makua ei millään löytynyt. Sen sijaan jälkkäriviininä hörppäämäni Hans Iglerin Eiswein oli ihan mieletöntä! Vielä espressot päälle ja olimme valmiita kohtaamaan kaatosateisen kotimatkan.

vispipuuro

Aikaa tähän kaikkeen kului 2,5 tuntia, eli ruokalajien välissä sai odotella aika reippaasti. Rahaa tähän kaikkeen kului pikkasen reilu 70 euroa, eli hinta-laatusuhde kohtaa enemmän kuin loistavasti. Suosittelen Bistro Sinnea erittäin lämpimästi, ihana tekosyy suunnata syysretkelle Porvooseen! Menkää siis Sinne. Sinne on hyvä.

PS. Lisää kuvia löytyis taas Facebookin puolelta!