LOUNASTUKHOLMA

19/12/2013

Mehän suunnattiin talvilomallamme Tukholmaan, jossa lähinnä syötiin hyvin ja juotiin paljon kahvia. Tässä pari lounasvinkkiä (ja yksi varoitus), muistakaa myös se B.A.R!

beijing 8 / Hannan soppa

 

beijing 8 / Hannan soppa

 

beijing 8 / Hannan soppa

Tukholmaan saavuttuamme heivasimme kassit hostellille ja suuntasimme Södermalmiin pörräämään. Lounasnälkää taltutimme dumpling- ja teeravintola Beijing 8:ssa (Kocksgatan 52, Tukholma). Beijing 8 on ketju, joka on keskittynyt nopeaan slow foodiin käyttäen pääasiassa luomuraaka-aineita. Vastaava ravintola olisi vallan tervetullut kotosuomeenkin.

Valitsimme ankka- ja possudumplingsit sekä lisukkeeksi riisiä ja nuudelisalaattia. Join teetä ja Jaakko olutta. Kahden hengen lounas kustansi vajaat 30 €, hinta-laatusuhde kohdillaan!

nem nem quan / Hannan soppa

 

nem nem quan / Hannan soppa

Seuraavana päivänä pho-himoissani raahasin Jaakon vietnamilaiseen ravintolaan, Nem Nem Quaniin (Asogatan 90, Tukholma). Koska maailma on pieni, törmäsimme tiskillä jo lähtöä tekeviin Anniin ja pikkusiskoon.

Maailmankaikkeudenlempparikeittoani ei lounasaikaan tarjolla ollutkaan, mutta ystävälliset kokit valmistivat minulle annoksen kuitenkin. Soppa oli yhtä hyvää kuin aina, veikkaan että tulevalla Vietnamin reissulla meikäläisen ruokavalio on melko yksipuolinen… Jaakko söi nautaa ja vihanneksia, hyvää kuulemma sekin. Safkat alle 20 €, vedestä ei veloitettu.

snägärillä / Hannan soppa

 

tunnbrödsrulle / Hannan soppa

Lähtöpäivän lounaaksi päätimme syödä peristokislaiset tunnbrödsrullet Medborgarplatsenin snägäriltä. Virhe! Rieskaan kääritty nakki pussimuussin ja feikkiskagenröran kera jäi kyllä syömättä. Laadukkaista raaka-aineista tehtynä sapuska olisi varmasti herkkua..

Luvassa vielä postaus Tukholman parhaista kahviloista ja yhdestä eläimellisestä illallisesta. Stay tuned.