Risteillen Ruotsiin

06/12/2013

Suuntasimme syyslomareissulle Tukholmaan, tuohon niin läheiseen kaupunkiin, johon olemme tuttavuutta tehneet aiemmin vain ruotsinristeilyjen maissapiipahduksien verran. Tällä kertaa aika oli neljä ja puoli päivää ja ihastuimme kaupunkiin kovasti.

Asuimme Rygerfjordissa, hauskassa pikkupaatissa Södermalmissa. Kovista patjoista ja hyttiä vaivanneesta viileydestä huolimatta veneessä asuminen oli hauskaa ja toki aika romanttista. Sijaintikin oli vallan passeli siinä Slussenin kulmilla: kävellen pääsi Södermalmin rientoihin ja metrolla muualle.

Silja Line / Hannan soppa

 

Silja Line / Hannan soppa

 

Jottei totuus unohtuisi, taitoimme matkan risteilyaluksella. Saimme matkalahjakortin Hill+Knowltonin pikkujoulutilaisuudesta aiemmin syksyllä. Aikaa edellisestä Silja Linen visiitistäni oli yli kymmenen vuotta, mutta niin ne vaan kaikki vanhojen risteily -muistot nousivat pintaan laivan käytäviä kulkiessa…

Wallenberg / Hannan soppa

 

Hyttipiknik / Hannan soppa

 

Menomatka meni rattoisasti tupareiden jälkifiiliksissä: söimme illallista laivan bistrossa siinä seitsemän maissa (wallenbergin pihvi oli vallan oivallinen ja tarjoilukin pelasi, tosin kyllähän se riipaisee maksaa yli 20 euroa jauhelihasta ja pakasteherneistä), jonka jälkeen Jaakko ”otti päikkärit” – eli heräsi puolen yön aikaan riisumaan farkut jalasta ja jatkoi sitten unia. Minä söin hytissä suklaata ja luin Game of Thronesia.

Paluumatkalla nautimme hyttipiknikkiä: ostimme maista juustoa, salamia, patonkia, skagenröraa ja oliiveja ja nautimme sampanjaa muovimukeista.

Tukholmafiilistelyä on luvassa muutaman postauksen verran. Pari ravintolaa ansaitsee ihan omat postauksensa ja lisäksi on paikallaan hehkuttaa kaupungin kahvilaskeneä. Pysykää kuulolla!

***

Tässä linkit ravintolapostauksiin:

AG

B.A.R.

Djuret

Ljunggren

Lounasmestat