KETUT’S BALI COOKING CLASS

29/06/2018

Ketut's bali cooking class

Sataa sataa ropisee, joten on mitä mainioin tilaisuus palata muistoissa hetkeksi hiostavan kuumalle Balille. Halusin reissullamme osallistua paikalliselle kokkauskurssille ensimmäistä kertaa elämässäni ja lyhyen googlettelun jälkeen päätin ilmoittautua iloisen oloisen veikkosen, Ketutin, kurssille. Ilmoittautuminen kävi hyvin helposti kokkikurssin nettisivujen tsätin kautta ja noin kahdenkymmenen euron hintaan sisältyi kokkailun ja lyhyen torikierroksen lisäksi kyydit hotellilta ja takaisin. Minut haettiin hotellilta kahdeksan maissa aamulla ja takaisin olin iltapäivällä ennen kahta.

Ensimmäinen etappimme oli tosiaan Ubudin aamutori, joka on auki päivittäin aamuisin kuudesta yhdeksään. Markkinoilla myydään mm. lihaa, kalaa, vihanneksia ja hedelmiä sekä kukkia uhrilahjoja varten. Löytyy myös kojuja, joissa on perinteisiä turistikrääsiä, mutta ne ohitimme kiireenvilkkaa ja keskityimme olennaiseen. Maistelimme hedelmiä ja paikallisia pieniä leivonnaisia. Olimme paikalla aika myöhään ja osa myyjistä laitteli jo kojujaan kiinni, mutta tänne kannattaa ehdottomasti piipahtaa Ubudin reissulla. Paljon mielenkiintoista nähtävää!

kokkikoulu balilla / Hannan soppa

kokkikoulu balilla / Hannan soppa

kokkikoulu balilla / Hannan soppa

Saavuttuamme kokkikoululle meidät ohjattiin ensin istumaan pitkien pöytien ääreen alkudrinkkinä tarjoiltujen kylmien yrttiteejuomien kera. Olin tässä vaiheessa hieman järkyttynyt, sillä paikalla olikin useampi kymmenen henkeä kuvittelemani kymmenisen sijaan. Jengi jaettiin kuitenkin kahtia ja jokaiselle riitti oma keittopiste, joten huoleni oli turha. Ketut itse esitteli alkuun reseptit ja raaka-aineet, jonka jälkeen hän siirtyi opettamaan toista ryhmää ja meidän opettajaksemme jäi Ketutin poika. Hän olikin supernauravainen ja hauska heppu, jonka ohjauksessa jokainen onnistui kokkailuissaan mainiosti.

kokkikoulu balilla / Hannan soppa

kokkikoulu balilla / Hannan soppa

kokkikoulu balilla / Hannan soppa

kokkikoulu balilla / Hannan soppa

Kokkailimme parissa tunnissa kolme erilaista maustetahnaa ja viisi ruokalajia. Kaikki raaka-aineet oli mitattu valmiiksi ja osaksemme jäi pilkkominen ja kypsentäminen annettujen ohjeiden mukaan. Lihamenun sijaan oli mahdollista kokata myös kasvisruokia. Oma suosikkini oli aivan mahtavan makuinen maapähkinävoikastike, joka tarjoiltiin mukavan savuisiksi grillattujen kanavartaiden kanssa. Myös banaaninlehden sisällä grillattu kala oli erinomaista ja muutkin ruoat todella maukkaita.

Pitää tässä kesällä kokkailla kurssin ruokia uudestaan ja jakaa sitten teillekin reseptit. Indonesialainen ruoka ei ole minusta ollut mitenkään kauhean mielenkiintoista verrattuna muihin Aasian keittiöihin, mutta nämä ohjeet toimivat ja oman maun mukaan maustaen ruoista tuli huippuhyviä!

Olipas todella hauska päivä ja sain myös hyviä vinkkejä Ubudin ravintoloista ja nähtävyyksistä muilta kurssilaisilta. Erinomaisesti käytetty kaksikymmentä euroa. Suosittelen Ketutin kokkauskurssia lämpimästi Balin reissaajille!
Oletteko te käyneet kokkikursseilla ulkomailla? Kuulisin mielelläni kokemuksistanne!

ketut's bali cooking class / Hannan soppa

KETUT’S BALI COOKING CLASS

Ubud, Bali

*nettisivut*

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki