UBUDIN RAVINTOLAT / 3 HYVÄÄ WARUNGIA

14/08/2018

ubudin ravintolat / Hannan soppa

Palataan taas pitkästä aikaa Balin tunnelmiin. Olga varsinkin ikävöi takaisin tuolle eksoottiselle saarelle ja kyselee lähes päivittäin, että koska oikein menisimme taas meidän Balille. Vietimme saarella pari viikkoa huhtikuun lopussa, josta puolet turistien valloittamassa Ubudissa. Ravintolatarjonta kaupungissa on ihan mieletön, tarjolla on ruokaa joka lähtöön ja varsinkin terveellinen vegesafka on hyvin edustettuna. Pyrimme kuitenkin syömään myös paikallista ruokaa kerran päivässä ja suuntasimme yleensä iltaisin pieniin indonesialaista sapuskaa tarjoaviin warungeihin. Tässä kolme meidän suosikkipaikkaa. Nämä warungit eivät koreile sisustuksellaan, mutta ruoka on maittavaa ja edullista.

Kurkkaa myös aiemmat Bali-aiheiset postaukset Bali-tägin takaa.

warung borneo / Hannan soppa

warung borneo, ubud / Hannan soppa

warung borneo / Hannan soppa

Warung Borneo 8 sijaitsi lähellä hotelliamme ja kävelimme ravintolan ohi päivittäin. Indonesialaisia ja kiinalaisia ruokia tarjoilevan ravintolan listalla oli mie bakso, lihapulla-nuudelikeitto, johon ihastuin edellisellä Indonesian matkallani vuosia sitten. Borneo kasin soppa oli maukasta, mutta sattumia olisin kaivannut lisää. Jaakko tilasi toisenkin setin grillattuja vartaita, lisäksi herkuttelimme lempparillani eli paistetulla vesipinaatilla (kangkung). Palvelu oli täällä hieman etäistä, mutta ruoka vallan mainiota.

WARUNG BORNEO 8

Jalan Petitenget no. 8A, Ubud, Bali

warung ijo / Hannan soppa

warung ijo / Hannan soppa

warung ijo / Hannan soppa

Pääkadun varrella, mutta silti hieman piilossa sijaitseva Warung Ijo ihastutti rosoisuudellaan. Aivan todella vihreässä pikku ravintolassa on tarjolla paikallisten suosima buffet, mutta me tilasimme ruokamme listalta. Otimme useamman ruokalajin, mm. gado gadoa, tempeh-vartaita ja lapsille ranskanperunoita. Ruoka oli täysin kärähtäneitä vartaita lukuunottamatta todella hyvää ja illallinen taisikin olla koko Balin reissumme paras (ja myös halvin).

WARUNG IJO

Jalan Raya Ubud no. 35, Ubud, Bali

nando's warung / Hannan soppanando's warung / Hannan soppa

Nando’s Warungin löysimme valitettavasti vasta reissumme loppupuolella, olisimme muuten varmasti käyneet täällä syömässä toistekin. Ravintola on Nandon majatalon yhteydessä ja itse Nando aivan ihastuttava leidi. Kahteen edelliseen warungiin verrattuna tämä ravintola on viihtyisämpi ja tilavampi. Tilasimme Nandon suosituksesta lapsille grillattuja vartaita ja itsellemme kokonaisena kypsennettyä kalaa sekä kangkungia ja tietysti riisiä. Kerrankin herkuttelimme myös jälkiruoilla, pandanilla maustetuilla ohukaisilla jäätelön kera. Tätä warungia suosittelemme lämpimästi erityisesti palvelun takia, vaikka oli ruokakin oikein hyvää.

NANDO’S WARUNG

Jalan Subak Sok Wayah, Ubud, Bali

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Joko sinulla on kirjani KASVIS? Se on tilattavissa esim. Adlibriksestä* tarjoushintaan!

*affiliate-linkki