SAMASSA LIEMESSÄ X NAMINAMASTE

23/07/2018

NamiNamaste / Hannan soppa

Olen halunnut käydä NamiNamastessa niin kauan kuin muistan. Minulla on aina ollut vahva fiilis siitä, että rakastuisin paikkaan ja joskus vuosikausia sitten hain sinne jopa töihin. Kyseessähän on Sikke Sumarin kesäpaikka, huolella restauroitu yli satavuotias kalastajatila Viron Saarenmaalla. Työntekijät oli sille kesälle jo valittu, joten sain vain kiitos mielenkiinnosta -viestin ja hetkeksi melkeinpä unohdin koko NamiNamasten olemassaolon. Kunnes eräänä päivänä alkukeväästä törmäsin Samassa Liemessä -likkojen FB-päivitykseen heidän omasta kokkikurssista Muhun saarella. Lähetin siltä istumalta viestin Kokit ja potit -blogin Hannelelle ja viittä minua myöhemmin olin varannut meille paikat Samassa Liemessä x NamiNamaste -kokkikurssille.

naminamaste / Hannan soppa

Aloitimme NamiNamaste-elämyksemme aperitiiveilla takkahuoneessa toisiin kurssilaisiin tutustuen. Muut osallistujat olivat eri alojen ihmisiä ympäri Suomen, mutta kaikkia yhdisti rakkaus hyvään ruokaan. Aperolien jälkeen siirryimme suureen piharakennukseen, josta löytyi upea keittiö ja tilaa isommillekin illanistujaisille. Pääsimme mukaan pastantekoon Meri-Tuulin, Pipsan ja NamiNamasten kokin Albertin johdolla ja sitten nautimme mainion pastalounaan uusien ystäviemme kanssa suuren pöydän äärellä.

Illallisen meille valmisti Albert ja se startattiin jumalaisella suolaheinäkeitolla perunoiden ja viiriäisenmunien kera. Pääruokana oli härkää ja puutarhan kasviksia, jälkkärinä Siken leipomaa suklaakakkua ja jäätelöä. Ilta jatkui viinilasillisten äärellä takkahuoneessa, mutta painuimme pehkuihin hyvissä ajoin.

NamiNamaste / Hannan soppa

Kokit ja Potit / Hannan soppa

naminamaste / Hannan soppa

Toinen päivä koitti yhtä sateisena kuin edellinenkin, mutta emme valittaneet. Jotenkin NamiNamasten tunnelmaan sopikin hivenen melankolinen sää ja takkatuli, vaikka emmepä me olisi auringonpaistettakaan pahaksi laittaneet. Aamupäivällä piipahdimme viereisessä Liivan kylässä tekemässä hieman käsityöostoksia ja NamiNamasteen palattuamme saimme nauttia Albertin kokkaamaan herkullisen quiche-lounaan. Sitten olikin saunan vuoro. NamiNamasten sauna kannattaa ehdottomasti kokea, yksi ihanimmista löylyhetkistä koskaan.

Illansuussa alkoi sitten kauan odotettu Samassa Liemessä -kokkauskurssi. Parin tunnin aikana ryhmärämämme onnistui taikomaan aivan järjettömän herkullisen illallisen, jossa ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä. Saimme hakea osan raaka-aineista itse takapihan mielettömästä puutarhasta, jollaisesta itse kitukasvuisten salaattieni keskellä vain haaveilen. NamiNamasten kuumaa pizzauunia hyödynnettiin myös ja siellä paahdettiin mm. kokonaisia munakoisoja ja kukkakaaleja. Hannele kokkasi ihan sairaan hyvää fenkoli-pinaattisalaattia, minä taas raikasta tomaattisalsaa. Lisäksi pöydästä löytyi grillattua broileria ja chimichurria. Jälkkäriksi herkuttelimme itse tehdyllä maitojäätelöllä ja maseroiduilla kirsikoilla kruunattua pavlovaa. Voi veljet, mikä dinneri.

NamiNamaste / Hannan soppa

NamiNamaste / Hannan soppa

Pipsa, Sikke ja Meri-Tuuli / Hannan soppa

Yksi parhaita asioita NamiNamastessa oli sen hurmaava aamupala, joka tarjoiltiin tv:stäkin tutussa keittiössä. Tarjolla oli tietenkin Siken itse leipomia sämpylöitä sekä valikoima lähialueen herkkuja, Albertin täydellistä munakasta ja todella hyvää kahvia. Istuimme kumpanakin aamuna aamiaispöydässä vaikka kuinka kauan herkutellen ja jutellen. Valehtelematta yksi parhaista aamiaisista ikinä.

NamiNamaste on ihastuttava paikka, jonne toivottavasti pääsen joskus takaisin. Pari päivää hurahti siivillä ihanassa seurassa ja koko keikan kruunasi Samassa Liemessä -likkojen täydellisesti pirtaani sopiva ruokafilosofia. Sain tältä kurssilta hurjasti inspiraatiota, pääsin relaamaan ja nauttimaan rakkaan ystävän seurasta ja samalla tutustuin liutaan ihania ihmisiä. Kiitos siis Meri-Tuuli Väntsi, Pipsa Hurmerinta ja tietysti talon emäntä Sikke Sumari valloittavasta ja niin maukkaasta hengähdystauosta kiireisen lapsiperhearjen keskellä!

Lue myös Meri-Tuulin tunnelmat kokkikurssista hänen Oispa aina nälkä -blogistaan!

(Kokkikurssi maksoi 375€ sisältäen majoituksen, aamiaisen, yhden lounaan ja kaksi illallista, joista toisen siis kokkasimme itse. Lisäksi toisen päivän lounas oli 15€ ja saunavuoro 10€, juomat kulutuksen mukaan. Hinta-laatusuhde oli varsin paikallaan.)

NamiNamaste / Hannan soppa

NamiNamaste

Simisti, Muhun saari, Viro

*nettisivut*

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

*affiliate-linkki

1 Comment

  1. Vastaa

    MITÄ MAINIOIN FENKOLI-PINAATTISALAATTI - Hannan soppa

    […] Samassa Liemessä x NamiNamaste kokkikoulussa toverini Hannele Kokit ja Potit -blogista kokkasi ihan hurjan hyvää salaattia. […]

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.