AG Stockholm

08/12/2013

AG Bar / Hannan soppa

 

AG / Hannan soppa

Restaurang AG Tukholmassa on niin hip, että hirvittää. Ja samalla myös ihastuttaa. Ravintolan baari oli tiistai-iltana ihan tukossa, kun nautimme siellä lasilliset cavaa ennen illallista. Tiskin takana meitä palveli lauma kauniita miehiä, kuin suoraan jostain Almodovarin leffasta.

AG / Hannan soppa

AG:n sydän on heti ravintolaan tultaessa eteisessä komeana seisova lihankypsytyskaappi. Lihahommat on viety niin pitkälle, että tarvittaessa pöytään voi kutsua kött sommelierin, joka neuvoo sopivimman lihanpalan tilauksessa. Me kallistuimme tällä kertaa tavanomaisen listan herkkujen puolelle – vaikka kyllähän melkein kilon portersteakki kiinnosti sekin. Lihalistalla oli ruotsalaisen härän lisäksi vaihtoehtona myös suomalaiselta tilalta tullutta piffiä.

leipä AG / Hannan soppa

 

Leivän kanssa pöytään tuotiin laardia, joka tuntuisi olevan seuraava Suomeen laskeutumistaan odottava trendi.

pekoni, AG / Hannan soppa

juusto, AG / Hannan soppa

seafood, AG / Hannan soppa

 

Alkupaloina jaoimme aika vaikuttavan pekoniviipaleen, portugalilaista juustoa sekä kulhollisen mereneläviä. Palan painikkeeksi nautimme lasilliset C.A.I.:ta.

häränhäntä pappardelle AG / Hannan soppa

 

Burger AG / Hannan soppa

 

Pääruoaksi valitsin häränhäntää ja pappardellea. Annoksen päällä nökötti myös pari luuydintä. Melko varmasti paras pasta-annos mitä olen koskaan syönyt (annoksen maustaneella tryffelillä saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa..). Jaakko mutusti tyytyväisenä burgeriaan.

Jälkkärille ei enää kertakaikkiaan ollut tilaa, mutta kiskaisimme tuplaespressot aterian päätteeksi.

Hanna AG / Hannan soppa

 

Kolme alkuruokaa, pääruoat, neljä lasia viiniä ja kahvit maksoivat yhteensä n. 170 €. Suosittelemme AG:ta kaikille nälkäisille lihansyöjille. Myös Liemessä-blogi tykkäsi.

Restaurang AG
Kronobergsgatan 37, Stockholm