DJURET STOCKHOLM

26/12/2013

Djuret / Hannan soppa

Maanantai-iltana Tukholmassa illallistimme Djuretissa ystävien suosituksesta.  Vanhassa kaupungissa sijaitseva Bakfickan Djuret on lihansyöjän lempiravintola: raflan menusta löytyy aina eläin tai kaksi kerrallaan, joista pyritään käyttämään kaikki nenästä hännänpäähän. Visiittimme aikaan teemaeläiminä olivat villisika ja peura.

Djuret / Hannan soppa   Djuret / Hannan soppa

Jaakko valitsi alkuruoaksi peuranmaksapateeta saaristolaisleivällä.

Minun lautaseltani löytyi peurasta tehty tartar kirjolohen mädin ja sipulin kera.  Mäti sopi raa’alle lihalle yllättävän hyvin. Myös täällä tarjottiin leivän kanssa laardia, kuten AG:ssakin.

Djuret / Hannan soppa

Pääruoaksi jaoimme aimokimpaleen villisian potkaa optimikypsien vihannesten ja samettisen kurpitsapyreen kera. Kaikki oli hyvää, mutta jäimme kaipaamaan jonkin sortin kastiketta annokselle. Minä nappasin vielä jälkkäriksi sitruunasorbetin, Jaakolle riitti espresso.

Djuret on tunnelmallinen ja tuhti ravintola sopivan rennolla palvelulla höystettynä. Eritoten raflan ”nose to tale” -ajattelutapa miellyttää. Kahden hengen alku- ja pääruoat, pullollinen punaviiniä sekä jälkkärisorbetti ja -espresso maksoivat reilu 130 euroa.

Kasvissyöjät älkööt vaivautuko!

***

Bakfickan Djuret
Lilla Nygatan 5
Gamla Stan, Tukholma