It’s just wine – drink it!

09/07/2013

Toukokuun lopussa Kellohallissa järjestettiin Charles Smith! Black & White -ilta, jonne Kungfu Girlin suurena fanina varasin heti paikat.

CR242244

Yhteistyössä Vindirektin kanssa järjestetyssä illanvietossa pääosassa olivat tietenkin entisen rock-manageri Smithin paljon kehuja saaneet viinit, joita nautiskelimmekin menun kanssa melko ahkerasti. Tuttujen Kungfu Girlin ja Velvet Devilin lisäksi tarjolla oli esimerkiksi erinomaista Boom Boom! Syrahia, jota toivon mukaan saa jossain vaiheessa Suomenkin pitkäripaisesta.

Itse herra Smith oli aika vekkuli kaveri: viinin sijaan hän kertoili mieluummin juttuja ryyppäämisestä ja tappelemisesta. Ihan vakuuttavaa duunia hän kuitenkin itseoppineena viinintekijänä tekee: tyyppi on valittu useissa eri yhteyksissä vuoden viinintekijäksi ja viinejään on palkittu ympäri maailmaa. Suomessa Viini-lehti valitsi Kungfu Girlin vuoden valkoviiniksi 2012.

CR242239

Kellohallin keittiövelho Melasniemen suunnitteleman menun parhaat palat olivat nuudelikeiton järjettömän hyvä haukimureke sekä pääruokagrillilihasetin suussa sulava possun kylki ja lisukevarhaisvihreät, joiden joukosta bongasimme myös monenmoista villivihannesta. Pöytäseurueemme ei ihan innostunut ylikypsäksi päässeestä entrecotesta, mutta vieressäni istunut Top Chef -Herlevi sai onneksemme kynytettyä keittiöstä lisää sitä ihanaista sikaa.

mä teen ite paremman ramen-liemen, mutta antakaa resepti tuohon murekkeeseen pliis!
mä teen ite paremman ramen-liemen, mutta antakaa resepti tuohon murekkeeseen pliis!

CR242265

Jälkkäriksi tarjoiltiin ihan kelpoa raparperipiirakkaa vaniljakastikkeen kera. Sen kanssa hörpittiin Secco Italian Bubbles Moscatoa, nam. Halpa ei ilta missään nimessä ollut, eikä menu hintansa väärti: illalliskortti kustansi 54 € per naama, ja siihen sisältyi yksi lasi kuohuvaa. Sen päälle viinit ja kahvit ja kahviavecit… Onneksi oli sentään mukavaa!