Pubologi Tukholma / Hannan soppa

PUBOLOGI I GAMLA STAN

Yhteistyössä: Visit Sweden

Pubologi Tukholma / Hannan soppa

Huh huh kuulkaa millaisen illallisen pääsimmekin nauttimaan taannoisella Tukholman reissullamme Liemessä-blogin Jennin ja Suusta suuhun -blogin Alisan kanssa! Mukana oli myös Visit Swedenin Joonas, joka toimi matkanjohtajanamme ja kiersi reippaasti kanssamme kaikki pienet herkkuputiikit ja kauppahallit.

Lauantai-illalle Joonas oli varannut pöydän Pubologi-nimisestä pienestä ravintolasta Gamla Stanista. Odotukset oli korkealla, sillä olen aiemmin nauttinut upean illallisen samojen omistajien nurkan takana sijaitsevassa Djuretissa. Ravintolasalin keskellä on suuri pöytä, jonka ympärille asiakkaat istutetaan – muutama erillinen pöytä löytyy myös sekä keittiöstä astetta spessumpi chef’s table. Pubologissa on tarjolla vain yksi päivittäin vaihtuva menu, jota voi halutessaan tuunata parilla lisäannoksella. Palvelu oli rentoa, mutta hyvin asiantuntevaa ja ystävällistä.

Pubologi Tukholma / Hannan soppa

Illallisen alkuun keittiö tervehti meitä kolmella pienellä suupalalla. Koko menun mitäänsanomattomin annos oli ensimmäinen snack – muikunmäti levän ja ranskankerman kanssa. Sen jälkeen saimmekin pelkkiä mielettömiä makuelämyksiä, kuten kaksi jäljelle jäänyttä suupalaa. Salaatinlehdellä oli raputempura ja pienten kivien päälle oli aseteltu ankansydämellä ja seljankukalla maustetut ankanmaksakakkuset.

Pubologi Tukholma / Hannan soppa

Ensimmäinen alkuruoka oli kuin taideteos! Lautaselle oli aseteltu paistettua juuriselleriä ja kantarelleja. Annoksessa maistui myös hasselpähkinät ja savustettu nieriä, joka oli annoksen pinnalla pinenenä muruna.

Pubologi Tukholma / Hannan soppa

Lemppariannokseni oli vasikasta valmistettu tartar, jonka päältä löytyi rapsakoita kesävihanneksia (parsa- ja kyssäkaalia sekä herneitä). Annoksen viimeisteli grillatusta härän luutyimestä valmistettu emulsio sekä krassi ja lipstikka. Pubologin tartar hyppäsi kyllä ehdottomasti syömieni tartareiden top 5 -listalle. Niin hyvää!

Pubologi Tukholma / Hannan soppa

Pääruokiin siirryttiin mangoldinlehden sisällä paistetun kuhan ja happaman voin myötä. Lautaselta löytyi myös grillattua maissia ja rakuunaa.

Pubologi Tukholma / Hannan soppa

Toisena pääruokana oli timjamilla maustettua 24 tuntia kypsennettyä karitsan briskettiä. Pidin kovasti rapeaksi paistetusta brisketistä sekä kirpsakoista raaoista mustaviinimarjoista, mehevästä kaalista ja unelmaisesta maa-artisokkatahnasta. Sen sijaan grillattu karitsansydän meinasi tuottaa vaikeuksia tällaiselle sisäelimiä vierastavalle, vaikka taidokkaasti sekin oli valmistettu.

Pubologi Tukholma / Hannan soppa

Jälkiruoka jatkoi jo tutuksi tullutta linjaa ja oli myös aivan ihastuttava! Annoksessa oli masariinikreemiä, mehustettuja luumuja, Umeshu-siirappia ja tuoksumatarasorbettia.

Pubologi Tukholma / Hannan soppa

Pubologi oli kyllä upea ravintola, jota voi suositella niin romanttiselle illalliselle kuin kaveriporukan rennolle, mutta varmasti elämykselliselle dinnerille. Ihan edullisimmasta päästä ravintola ei ole, mutta hinta-laatusuhteeltaan kuitenkin joka kruunun arvoinen. Menu ilman lisäannoksia maksaa n. 72 euroa ja juomapaketit alkaen noin 62 euroa. Jos valmiit viinipaketit ei kiinnosta, niin Pubologin viinilista on pienen romaanin kokoinen ja tarjolla on myös alkoholittomia vaihtoehtoja.

 

Illallisen tarjosi Visit Sweden.

***

PUBOLOGI

Stora Nygatan 20, Gamla Stan, Tukholma

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Kommenttia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *