TYTÖT TAHTOO PITÄÄ HAUSKAA

05/08/2014

Ja hauskaa pidettiin. Suhautimme tyttöjen kanssa Tallinnaan viime perjantaina yhden yön reissulle, vähän niinkuin juhlimaan Tytin alkanutta lomaa, Annin päättyvää lomaa ja minun, noh, työttömyyttä.

Asustimme vanhassa kaupungissa Meriton Old Town Gardenissa, joka oli oikein viihtyisä ja kaunis hotelli hyvällä paikalla. Liekö sitten lyhyiden yöuniemme ansiota, mutta hotellin aamupala ei tehnyt meihin kovinkaan suurta vaikutusta. Joskin pekonit olivat käärittynä pikkuisille rullille, olihan ne melko söpöjä.

Sinilind, Tallinn / Hannan soppa

Tyrni-vuohenjuustosalaatti, Sinilind, Tallinna / Hannan soppa

Sinilind, Tallinna / Hannan soppa

Laukut hotellille jätettyämme suunnistimme kohti Sinilindiä. Päätimme jäädä nauttimaan myöhäistä lounastamme söpölle vanhan kaupungin muurin kupeessa sijaitsevalle terassille. Mun ja Tytin lämpimät kanasalaatit olivat varsin kelvolliset, mutta myönnän silmäilleeni Annin vuohenjuustosalaattia hivenen annoskateellisena. Salaatit ja lasit valkoviiniä kustansivat 9,50 € per nenä.

KOHVIK SINILIND
Müürivahe 50, Tallinna

Pegasus, Tallinna / Hannan soppa

Jälkkäriviineille siirryimme ihanan Pegasuksen terassille. Jo vuosikymmeniä palvelleen ravintolan ruokalistakin vaikutti mielenkiintoiselle, tänne voisi ensi kerralla harkita menevänsä syömään. Nyt tyydyimme pullolliseen erinomaista Johann Bihnin rieslingiä (16 €) ja yhteen annokseen vuohenjuusto-valkosuklaamoussea puolukoilla. Erikoinen jälkkäri oli mun mielestä hyvää, muille ei uponnut.

PEGASUS
Harju 1, Tallinna

Saiakangi Kohvik, Tallinna / Hannan soppa

Vetäisimme vielä sumpit Saiakangi Kohvikissa, jonka jälkeen siirryimme hotellille hieman tälläytymään. Kameran jätin illan riennoiksi turvaan tyynyn alle, mutta aamuun asti jatkunut riekkumisemme sisälsi mm. melko huonon illallisen melko huonolla palvelulla höystettynä Must Puudelissa, ympäri Tallinnaa hoipertelua kävelyä kilometritolkulla, aika monta bisseä, pari hauskaa pubia ja yhden erittäin kauhean yökerhon. Varovaisten arvioiden mukaan olimme takaisin hotellilla n. puoli kuudelta aamulla.

F-Hoone, Tallinna / Hannan soppa

F-Hoone, Tallinna / Hannan soppa

F-Hoone, Tallinna / Hannan soppa

Hampurilainen, F-Hoone, Tallinna / Hannan soppa

Aamun tasoittavien jälkeen suuntasimme kovasti trendikkääseen Kalamajaan ja lounaalle F-Hooneelle. Vanhalle tehdasalueelle rakennettu Telliskivi loomelinnak kätkee tiluksilleen monia mielenkiintoisia design-puoteja, kahviloita ja gallerioita. F-Hoonetta on kovasti kehuttu viimeaikoina siellä sun täällä ja paikkana ravintola olikin ihana ja palvelu hyvää. Tuo ruispalojen väliin kyhätty Angus-burgeri ei kyllä voittanut minua puolelleen, sen sijaan perunat ja chilimajoneesi maistuivat. Aurinko paistoi terassille ja maha tuli täyteen – sinäänsä onnistunut ravintolavisiitti siis.

Sapuskoinnin jälkeen kiertelimme vielä hetken alueelle lauantaisin pystytettävällä kirpputorilla, josta ei kuitenkaan tarttunut mitään matkaan. Sen sijaan rautatieaseman takana olevalta Balti Jaama Turgilta löytyi täydellinen tuliainen Annin miehelle – Shania Twainia laulava ja peräänsä sheikkaava pehmokissa. Tsekkaa vaikka mun Instagramista, on HIANO.

Kohvik Boheem, Tallinna / Hannan soppa

Jälkkärille ja kahveille poikkesimme Kohvik Boheemiin, jossa jotenkin vahingossa onnistuin tilaamaan mustikkakeittoa.. Tytin jätskiannos oli skidisti jännemmän oloinen, mutta hyvää oli keittokin. Boheem jatkoi samaa linjaa Sinilindin ja Must Puudelin kanssa ollen superviihtyisä sellaisella neuvostoromanttisella tavalla. Suosittelemme ainakin kahvittelumielessä, ruokaakin on saatavilla.

KOHVIK BOHEEM
Kopli 18, Tallinna

Sfäär, Tallinna / Hannan soppa

Sfäär, Tallinna / Hannan soppa

Karitsapihvi, Sfäär, Tallinna / Hannan soppa

Seafood risotto, Sfäär, Tallinna / Hannan soppa

Seafood soup, Sfäär, Tallinna / Hannan soppa

Ehdimme vielä päivälliselle ennen laivan lähtöä. Sfäär on ravintola/design-myymälä, johon ihastuin ikihyviksi. Söpö tarjoilijapoika ei antanut tyttöjen tilata tusinaolutta, vaan suositteli ruoille sopivat pienpanimobisset ja tuntui osaavan hommansa. Anni tilasi muussinhimoissaan karitsanjauhelihapihvin, minä merenelävärisottoa ja Tytti kalakeittoa. Jauhelihapihviannos oli komein koskaan näkemäni torni, mutta muussi jäi valitettavasti syömättä – Anni veikkasi sen olleen suoraan mummonmuussipussista. Tytille maistui soppa ja minä lähes tirautin onnenkyyneleet mitä mainioimman risottoni äärellä. Oikea riisin napakkuus ja merenelävien kypsyys yhdistettynä superaromaattiseen liemeen – niin hyvää!

SFÄÄR
Mere pst 6E, Tallinna

Tallinnan Vanhassa kaupungissa / Hannan soppa

Ei ole mikään ihme, että Tallinna on nostanut päätään kulinaristisena matkakohteena, edulliset hinnat, hyvä palvelu ja mielenkiintoiset ravintolat saavat meikäläisenkin palaamaan kaupunkiin varmasti mitä pikimmin. Sen Raatihuoneentorin alueen kiertäisin yhä kaukaa ja suuntaisin syvemmälle tutkimusretkelle Kalamajaan. Tällä kertaa väliin jäi myös suurin osa Foursquare-listaan merkityistä puodeista ja second handeista.

Tallink Silja Prosecco / Hannan soppa

Itämeren ylitykset sujuivat sutjakkaasti Tallink Shuttle -aluksilla, Tallinnaan meidät vei Star ja takaisin toi Superstar. Jälkimmäinen oli toki puitteiltaan sisaralustaan komeampi ja lauantai-illan viimeisellä paatilla oli menokin vähän hurjempaa. Nautimme mennentullen muutamat Proseccot laivan baarissa ja paluumatkalla ostostelin hieman viinaksia Tax Freesta. Kahden tunnin merimatkat vierähtivät nopeasti ja ihana Jaakko oli lauantaiyönä vastassa satamassa. Hyvä reissu.

Matkat tarjosi Tallink Silja, vinkit Tallinnaan Lauran Tähti.