TAI BOH – PSYKEDEELINEN FUUSIOAASIALAINEN TALLINNASSA

03/07/2018

tai boh / Hannan soppa

Suuntasimme ihanimman Kokit ja potit -Hannelen kanssa pienelle ruokamatkalle Viroon. Olemme nyt taianomaisessa NamiNamastessa Muhun saarella ihastuttavien Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Väntsin kokkauskurssilla, mutta ensin ehdimme viettää päivän Tallinnassa syöden ja päiväunia nukkuen. Lounasta nautimme aivan täydellisen kreisisti sisustetussa fuusioaasialaisessa ravintolassa nimeltä Tai Boh. Ihan vanhan kaupungin kulmalla sijaitseva ravintola kannattaa laittaa korvan taakse: miljöö on aivan mieletön, ruoka herkullista ja palvelu todella ystävällistä, asiantuntevaa ja rentoa.

tai boh / Hannan soppa

Aloitimme myöhäisen lounaamme skoolailemalla cocktaileilla. Tai Bohin cocktail-menu oli supermielenkiintoisen kuuloinen ja valinta oli vaikea, mutta päädyin lopulta MegaVeganiin, joka piti sisällään giniä, Aperolia, hibiscusta, limeä ja ruusulimpparia. Hannelen valinta oli talon sakepohjainen nimikkodrinkki, jossa maistui litsi, sitruunaruoho, kvitteni ja lime.

Jaoimme alkuruokina raikkaat vietnamilaiset katkaraputäytteiset riisipaperirullat, superrapsakat mustekalarenkaat ja about maailman parhaat gyozat ihanalla dippikastikkeella. Kaikki oli superhyvää ja taidokkaasti valmistettua.

tai boh / Hannan soppa

Pääruoan kanssa nautin talon omaa mandariinivivahteista IPA-tyylistä Manna La Roosa -olutta (Tai Bohin naapurissa sijaitsee sisarravintola Manna La Roosa, jossa kannattaa myös käydä pyörähtämässä ainakin drinksuilla). Ruoaksi valitsin ravintolan thaimaalaisen keittiömestarin äidin reseptillä valmistettua kahdeksan tuntia kypsytettyä porsaankylkeä ja aasialaista kurkkusalaattia tulisuusasteella ”thai-spicy”. Hannele taas tilasi chiliset tiikeriravut sekä wakamesalaatin. Pääruoatkin olivat hyvän makuisia, mutta eivät vetäneet vertoja alkuruoille. Kurkkusalaatti oli oikein tosissaan tulinen ja raikas olut paikallaan kyytipojaksi. Annokset olivat myös todella isoja, eikä millään jaksettu syödä ihan kaikkea, vaikka kaikkemme teimme.

Poistuimme ravintolasta lähellä sijainneeseen Airbnb-kämppäämme vatsat pullollaan. Pääruokien tilaaminen nauratti, kun kuitenkin parin tunnin päähän oli illallinen varattuna. Ehkäpä joskus vielä opimme, onneksi pikkupäikkärit auttoivat ruoan lasehtimisessa eikä illallisen suhteen ollut mitään ongelmaa. Lämmin suositus kuitenkin hauskalle Tai Bohille ja erityisesti alkuruoka- ja cocktailosastolle. Myös naapuripöydän pad thai näytti ihan törkeän hyvältä.

tai boh / Hannan soppa

tai boh / Hannan soppa

TAI BOH

Mere puiestee 1, Tallinna
*nettisivut*

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki