Aika Paksua!

18/12/2012

Vanhan Popkellarin tiloihin avattiin pari viikkoa sitten Studioravintola Paksu, jonne suuntasimme Jaanan kanssa evästämään ihanan Haute Cuisine -leffan jälkeen. Elokuvaa seurasimme tippa linssissä, eikä ilon kyyneleet kaukana olleet Paksun pöperöitäkään maistellessa.

Paksun takana ovat kaverukset Otto Helin (Sunn, Voipojat) ja Pete Voutilainen (One Eye Tattoo), keittiötä luotsaa Suomen kokkimaajoukkueessakin keitellyt Toni Mikkonen. Yliopistonkadulle on rakentunut tunnelmallinen rokkiluola, jossa tarjoillaan erinomaista gourmet-ruokaa. Tarjolla on aamiaista, brunssia, lounasta, illallista ja huikopalaa. Keittiö yhdistelee taidokkaasti eurooppalaista keittotaidetta jenkkiläiseen ja aasialaiseen. Jotenkin fine diningiin nojaava iltamenu ei ihan sovi ympäristöönsä, mutta mitäs se haittaa. Paksu on mun uus lempparimesta!

kuva(40)

Vetäisimme Jaanan kanssa Paksun ykkösmenun: alkuun matalalämpölohta savudressingillä, pääruoaksi rapeaa possun kylkeä ja häränkieltä, jälkkärinä paahdettua rommiananasta jogurttijäätelöllä. Jaana joi bisseä, minä kuplavettä sitruunalla. Extrapojot Paksun täyttäkin täydemmästä tuopista! Alkuruoan lohi, savudressinki ja mummonkurkkumainen meininki oli erihyvä aloitus, mutta jättipotin vei kyllä pääruoka-annoksen suuhun sulava härän kieli (eh heh). Porsaankylki oli extrarapeaa ja sikahyvää – joskin annoksessa oli ehkä turhan monta komponenttia lämpimine salaatinlehtineen, pikkelöityine punasipuleineen, rakuuna-perunapyreineen ja choron-kastikkeineen. Jälkiruoka oli hyvää, muttei tajunnan räjäyttävää, eikä annoksen ulkonäkö ihan jatkanut alku- ja pääruoan muodostamaa silmänruokalinjaa.

paksu

Enivei, menu 38 euroa – kaupungista ei parempaa hinta-laatusuhdetta hevin äkkiä löydy. Menkää ja nauttikaa ruoasta ja rokkitunnelmasta: voikaa paksusti!

Ensi kerralla testataan ribsejä!

Studioravintola Paksu

Yliopistonkatu 5

00100 Helsinki

ps. Studioravintola Paksu sulki ovensa lopullisesti keväällä 2013.