Syö Helsinki. Hiisi. 17.10.2013.

17/10/2013

19.25 Saavumme ravintola Hiiteen Kaisaniemen food courtin puolelta ja meitä vastassa on baarijakkaraan kiinnitetty kyltti: ”Tervetuloa. Odota pöytiin ohjausta kiitos. Ravintola Hiisi täynnä vain pöytävarauksella. Kiitos!!!”. Nälkä on kova ja majavan syömistä on odotettu jännityksellä jo tovi.

19.30 Ensimmäinen tarjoilija kysyy pöytävaraustamme. Kolmannella kerralla nimi menee oikein. Jäämme odottamaan. Toinen tarjoilija kysyy pöytävaraustamme. Nimi ei mene kolmannellakaan kerralla oikein. Jäämme odottamaan. Ensimmäinen tarjoilija ohjaa meidät pöytään, josta samalla blokkaa edellisten asiakkaiden astiat. Vauhdissa viinilasi särkyy sirpaleiksi lattialle. Pyyhimme itse märän pöytämme toisella lautasliinalla.

Syö Helsinki! / Hannan soppa

19.38 Tarjoilija tulee kysymään tilaustamme, näkee Syö Helsinki! -ilmaiskuponkimme ja kertoo vaihtoehdoiksi majavapadan, hirvipyörykät ja sikasikaburgerin. Murehdimme ääneen valinnanvaikeutta. Tarjoilija muistaakin majavapadan olleen niin suosittua, että se on loppu. Emme ymmärrä tätä vitsiksi joten tilaamme pyörykät ja burgerin. Pyydämme viinilistan.

19.40 Saamme kannun vettä ja viinilistat. Kaadamme itse vettä lasiimme, joka on ilmeisesti tarkoitus jakaa romanttisesti kahden kesken.

19.41 Tilaamme lasilliset viiniä.

19.43 Viinit tulevat nopeasti. Huomaan lasini olevan likainen.

19.50 Pyydän uuden lasin likaisen tilalle.

19.55 Saan uuden lasin viiniä. Isomman lasin. Ne pienemmät on loppu.

20.00 Tarjoilija tulee siivoamaan lasinsirpaleet lattialta.

Hirvipyörykät, ravintola Hiisi / Hannan soppa

Sikasikaburger, ravintola Hiisi / Hannan soppa

20.08 Ruokamme saapuvat. Jaakko ottaa vähän valokuvia, minä napsin lautaseltani lohkoperunoita. Perunat ovat todella hyviä, samoin valkosipulimajoneesi. Ruoka-annokset näyttävät mainioilta. Samaan aikaan naapuripöydässä tilataan majavapataa. Naapureita palveleva tarjoilija ei vissiin tiedä, että se on loppu.

20.10 Ensimmäisten haarukallisten jälkeen huomaamme ruokien olevan ihan kylmiä. Lihapullien lämpötilassa on vähän yritystä, mutta perunamuussi on tuskin mikroa nähnytkään. Meikäläisen hamppari olisi ihan mahtava, jos nyhtöpossu vain olisi edes lämmintä.

20.15 Päätämme syödä kylmät annoksemme, sillä tarjoilijat ovat kadonneet.

20.30 Kerromme tarjoilijalle ruokien olleen kylmiä, muuten olisivat varmaan olleet oikein hyviä. Tarjoilija pahoittelee, olisivathan he voineet tehdä uudet. Pyydämme laskun. Naapuripöytään kannetaan lautasellinen majavapataa.

20.40 Maksettuamme viinimme poistumme ravintolasta. Visiitin kruunaa miesten vessan lattialle kuivunut oksennus. Päätän pidätellä kotiin asti.

***

Kympit tarjosi City.