NOOA – ILLALLINEN AURAJOEN VARRELLA

11/07/2018

ravintola nooa / Hannan soppa

Pääsin keväisen Ping-festivaalin yhteydessä järjestetylle post tourille Turkuun, jossa saimme nauttia muutaman kansainvälisen foodie-bloggaajan kanssa Visit Turun vieraanvaraisuudesta. Pääsimme mm. tutustumaan Turun ravintolaskeneen, veneilemään Aurajoella ja grillaamaan makkaroita Ruissalossa. Viimeisenä iltana nautimme mitä ihanimman illallisen Nooassa, jonka ohitse edellisenä päivänä ajelimme Låna-veneellä. Ravintola Nooa ihastutti taidokkaasti valmistetulla ruoilla, loistavilla viiniparituksilla, tyylikkään viihtyisällä miljööllä ja ystävällisellä palvelulla.

ravintola nooa / Hannan soppa

ravintola nooa / Hannan soppa

Keittiö tervehti meitä alkuun pikkukupposella samettista porkkanakeittoa. Emäntämme, Visit Turun ihastuttava Lotta Bäck tilasi seurueellemme Menu Nooan, joka potkaistiin käyntiin kertakaikkisen upealla parsa-annoksella ja Laurent Miguelin Solas Chardonnaylla. Lautaselta löytyi marinoidun vihreän parsan lisäksi paahdettuja kirsikkatomaatteja, retiisejä, herajuustoa ja pistaasia. Hauskaa purutuntumaa annokseen toivat paahdetut kvinoat. Tämä taisikin olla suosikkiannokseni illallisella, vaikka loputkin ruoat olivat mainioita.

ravintola nooa / Hannan soppa

Toinen ruokalaji oli kalaa. Sokerisuolattu siika kermaviilin ja marinoidun varsikukkakaalin kanssa oli hienostunut annos, jonka kanssa tarjoiltiin upeaa Pascal Jolivet Attitude Sauvignon Blancia. Ranskalainen viinitalon käsityöläisviineihin ei lisätä hiivaa ja viinit kypsyvät sakkojen päällä ”sur lie” 2-6 kuukautta. Attitude oli mainio kaveri kaikessa mineraalisuudessaan herkälle kala-annokselle.

ravintola nooa / Hannan soppa

Pääruokana nautimme suussa sulavaa vasikan sisäfilettä tumman huhtasienikastikkeen kera. Lautaselta löytyi myös kevätkaalia, pinaattia ja sienikreemiä. Vasikan kanssa saimme siemaillaksemme Barone Ricasolin Chiantia vuodelta 2016. Viinissä oli sopivasti rotevuutta vasikalle, mutta se ei kuitenkaan jyrännyt ruoan upeita makuja alleen.

Illallisen päätti herkullinen jälkkäri, joka piti sisällään paahdettua valkosuklaamoussea, raparperihilloketta ja mansikkajäätelöä. Superkesäinen annos, jonka kanssa laseihin kaadettiin kertakaikkisen ihastuttavaa Malvasia di Castelnuovo Don Boscoa. Huumaavan tuoksuinen ja kevyesti kupliva jälkkäriviini iski suoraan sydämeeni, tällaisia makeita, mutta raikkaita viinejä rakastan!

Lämmin suositus hurmaavalle Nooalle! Tämä ravintola vain vahvisti sitä näkemystäni, että Turku on tämän hetken kuumin ravintolakaupunki Suomessa. Kiitos Visit Turku ja Nooa upean elämyksellisestä illallisesta.

RAVINTOLA NOOA

Läntinen Rantakatu 57, Turku

*nettisivut*

[Illallisen tarjosi Visit Turku. Tsekkaa myös postaukseni samaisella reissulla nautitusta illallisesta Kakolanruusussa.]

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

 

*affiliate-linkki