HOT POT / THE NEXT BIG THING

01/02/2015

Meillähän oli Tiskivuoren ementä -Heidin kanssa blogeissamme kilpailu joulun alla, jonka voittajat pääsivät kanssamme hot pot -dinnerille kiinalaiseen ravintolaan Katajanokalle. Peninsula 1899 on mainio ja ennenkaikkea autenttinen ravintola, jossa on tullut käytyä jo monta kertaa – viimeksi illallistamassa Sillä Sipuli -perheen kanssa.

Hauskasti sitten sattui niin, että molempien arvonnassa tuuri kävi ruokabloggaajalla. Itse nostin hatusta arpalipukkeen, jossa luki Mama Gastro, Heidin arvonnan voitti Fab Food -blogin Riia. Mahtavia mimmejä, joista kumpaakaan en ollut aiemmin tavannut. Ja hauskasti pöytäämme istuutuivat myös Andalusiana Naapurinpoikansa kanssa. Hauska ja herkullinen ilta oli taattu!

Tämä oli ensimmäinen ravintolassa nauttimani hot pot, muttei taatusti viimeinen. Ruoka sopii ankeaan Suomen talveen kuin nenä päähän: höyryävään liemeen dipataan mieluisia raaka-aineita ja samalla nautitaan hyvästä seurasta.

hot pot, Peninsula 1899 / Hannan soppa

hot pot, Peninsula 1899 / Hannan soppa

hot pot, Peninsula 1899 / Hannan soppa

hot pot / Peninsula 1899 / Hannan soppa

Pöydän keskelle kannettiin padat höyryävän kuumaa lientä – toinen versio miedompaa ja toinen tulisempaa. Ajatuksena on fondue-tyyliin heitellä liemeen kypsymään kasviksia, lihaa, kalaa, tofua, nuudeleita, äyriäisiä.. Peninsula 1899:n hot potiin kuuluu rajoittamaton määrä kaikkia lisukkeita, paitsi jättirapuja. Meidänkin jengimme vetäisi aika monta liha- ja kalavadillista, sekä kasviksiakin aimokasan. Hinta on 28 euroa per naama ja vatsansa saa saletisti täyteen.

Kypsät tuotteet nostellaan liemestä pihtien ja reikäkauhan avulla ja syödään mainion maapähkinävoidipin kanssa. Omia suosikkejani olivat pekonisiivut, mustekalat, rapuset ja sienet. Nuudelit ja perunaviipaleet toivat ruokaisuutta ateriaan.

Peninsula 1899 / Hannan soppa

Pari tuntia hurahti iloisissa merkeissä ja suosittelen hot pot -illallista kaveriporukoille tai sussun kanssa nautittavaksi. Ja vaikka laskun kanssa pöytään tuotava onnenkeksi maistuukin ihan pahville, niin kyllähän nuo viisaudet saavat hymyn huulille.

***

PENINSULA 1899
Katajanokanlaituri 5, Helsinki

Illallisen tarjosi Peninsula 1899