I AM SUMMER SEASON POP UP

16/07/2018

i am summer season / Hannan soppa

Foodiet eivät ole voineet välttyä kohtaamasta Kozeen Shiwanin nimeä viimeisen vuoden aikana ja veikkaan, että kundi on hyvin äkkiä myös suuren yleisön tietoisuudessa. Kunnianhimoisista pop upeistaan tunnettu huippukokki valloittaa Helsingin ravintolakenttää vauhdilla ja kokkaa tiensä jokaisen hänen keitoksiaan maistaneen sydämeen. Nyt Kozeen pisti pystyyn huikean elämyksellisen I AM SUMMER SEASON pop upin Kasarmin Saleihin ja pääsin muutaman bloggaajakaverin kanssa nauttimaan tästä 16 ruokalajin illallisesta toissaviikolla.

kozeen shiwan / Hannan soppa

i am summer season / Hannan soppa

Hyväntuulinen Kozeen kävi henkilökohtaisesti esittelemässä jokaisen annoksen ja opasti, miten mikäkin kannattaa syödä. Osa nautittiin sormin, osa pienten pihtien avulla ja joidenkin annosten kanssa pöytään katettiin lusikka. Ensimmäinen ruokalaji oli kuusenkerkällä maustettu perhonen, joka etsittiin pöytää koristaneesta kukka-asetelmasta. Liha ja kala näyttelivät illallisella sivuroolia, muttei olleet kokonaan poissa – toisen ruokalajin misograavattu härkä oli maukasta, mutta piimäsoossiin dipattu yrttikimppu vielä maukkaampaa.

 I am summer season -menu:

METSÄ PERHONEN

MISOGRAAVATTU HÄRKÄ & PIIMÄLEIPÄ & SINAPPIYRTIT

KUHAN POSKI & PENSASKRASSI & KUUSI

TUHKAMARINOITU MUIKKU & KELTUAINEN & SUOLAHEINÄ

HERNE & MUSTIKKA

KURKKU & KURKKU & KURKKU

RAAKA VIINIRYPÄLE & MUSTAHERUKKAPUSKA

SALAATTI & RAPARPERI & KANAN SYDÄN

VADELMA & RETIISI & RUUSU

KAALINEN BUKEE & KAMPASIMPUKKA

KANAN SIIPI & KUKKAIS HÖYHENET & PAAHDETTU HIIVA

KUNINGAS PERUNA & MÄTI

MUSTALIME & SITRUS & LIMEBASILIKA

MANSIKKA & ANISIISOPPI & TILLI & TAGETES

LIPSTIKKA & FENKOLI

MUSTA VALKOSIPULI & KARAMELLISUKLAA

OSTERIYRTTI & SITRUUNA & VALKOSUKLAA

i am summer season / Hannan soppa

Sommelier Mikael Malmivaara piti tiimeineen huolen, ettei illallisen tukiviininä toiminut itävaltalainen Arndorfer Grüner Veltliner päässyt loppumaan lasista. Pidin tästä ideasta kovasti – yksi viini läpi aterian ja lisäksi annosten kanssa oli paritettu mitä mielikuvituksellisimpia juomia aina kylmäuutetusta ruusuteestä kurdilaiseen suolattuun ja hapatettuun jogurttijuomaan asti. Alkoholittomien juomien lisäksi saimme maistella myös Latva Pale Alea ja Juran alueelta tullutta Domaine de la Pinten Arbois’ta.

i am summer season / Hannan soppa

Illallisen henkilökohtaiset suosikkini olivat peräkkäiset kuvankauniit annokset. Ensimmäisen piti sisällään herneitä ja mustikoita, toinen kurkkua kolmella tavalla. Kozeenin tapa yhdistää suomalaisia raaka-aineita toisiinsa on kutkuttava – enpä olisi koskaan keksinyt itse heittää herneitä ja mustikoita jäädytetylle vaahteranlehdelle ja tarjoilla annoksen kaverina katajaista mehua. Ruiskaunokkien koristamissa kurkkuvartaissa oli kahta eri kurkkulajiketta sekä karhunlaukka- ja punajuurimehulla pikkelöityä kurkkua, jotka sekoitettiin pihasaunioöljyllä maustettuun hapatettuun kurkkuliemeen. Ei ihme, että kurkku on Kozeenin lemppari sesongin raaka-aineista.

i am summer season / Hannan soppa

Pääruoista omaan makuhermooni iski parhaiten ”kuningas peruna” eli suolakuoressa kypsennetty pottu mätikreemin ja savuisen voikastikkeen kanssa. Myös kaalibukee (mm. broccoliinia ja lehtikaalia) kampasimpukkakreemin ja kaalivinegretin kanssa oli IHANAA, eikä kauas jäänyt paahdetun hiivamajoneesin (tiedän, kuulostaa erikoiselta, mutta oli niiin hyvää!) kanssa tarjoiltu kukkasin koristeltu kanansiipikään. Ihastuttavia olivat myös ruusun terälehtien, vadelman, retiisin ja raparperimehulla maustetun lihaliemen liitto sekä grillattua kanansydäntä sisälleen kätkenyt salaattikimppu. Koko menun saa myös täysin vegaanisena, vink vink!

i am summer season / Hannan soppa

Jälkiruokiin siirryttiin raikkaan mustalimegraniten kautta. Jälkkäriosastolta suosikikseni nousi taivaallinen jogurttinen lipstikkasorbetti, joka tarjoiltiin komean jääkimpaleen päältä.

Lähes neljä tuntia kestäneen illallisen jäljiltä olo oli hyvällä tavalla turta. Suussa maistui vielä kotimatkallakin viimeisenä tarjoiltu karamellisuklaalla kuorrutettu musta valkosipulinkynsi ja ajatukset harhailivat upeiden makujen ja jännittävien juomaparien äärelle. Ensi viikonlopun illallisille on vielä lippuja, tätä ei kannata missata!

Kurkkaa myös postaukset illalliselta Viimeistä murua myöten, Kaikki äitini reseptit ja Haarukkavatkain -blogeista. Kiitos leidit seurasta ja suurkiitos Kozeen tiimeineen unohtumattomasta illallisesta. Tällaisia tuulahduksia Helsingin ravintolakenttä juuri kaipaa ja illallinen oli upeasti viritetty aivan äärimmilleen. Tarjoilu pelasi saumattomasti ja ruoat jättivät haukkomaan henkeä. Wow.

i am summer season / Hannan soppa

I AM SUMMER SEASON

liput täältä! 

[Kozeen Shiwan tarjosi illallisen]

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

*affiliate-linkki