Toinen astetta parempi kiinalainen

03/08/2013

Mei Lin Kiinalainen ravintola

Ihanaa, että Helsinkiin on perustettu ihan oikeita kiinalaisia ravintoloita niiden satojen iänikuisten samaa mössöä eri lihalla tarjoavien kuppiloiden sekaan. Korkeavuorenkadun Dong Bei Hu on palvellut autenttisen kiinalaissafkan himoajia jo vuosia ja Kruununhaasta löytyy ihana pikkuinen West Lake Tea House, joka testattiin hyväksyvästi kesän alussa.

Lönkalle avattuun Mei Liniin meidän on pitänyt mennä Kulinaarimurusen kanssa jo muutamaan otteeseen, mutta jotenkin sinne ei ole päästy. Tällä kertaa tarkoitus oli mennä ihan eri ravintolaan, mutta päädyttiin Mei Liniin. Nää on näitä kohtalon oikkuja.

Ravintolan listalta löytyy muun muassa sellaisia erikoisuuksia, kuin ”kananverta, rahkaa ja muita juttuja chilikastikkeessa”, mutta meille tuli pupu pöksyyn ja tilasimme sen sijaan jaettavaksi possudumplingseja,  kahdesti paistettua sianlihaa ja Sichuan dan dan nuudeleita.

dumplings at Mei Lin

Dumplingsit olivat eri hyviä ja dippisoossi kerrankin oikeasti tulinen.

mei lin: pöytä on katettu

Sopivan tulista olivat myös possupaistos sekä nuudelit, tosin jälkimmäiseen lotrasin vielä lisää poltetta dumplingsien dippikastikkeella. Nuudelit olivat pikkasen turhan kypsiä, mutta muuta valitettavaa ei safkasta löydy. Ruoka oli selvästi käsin tehtyä tuoreista raaka-aineista. Tarjoilijatar veti vielä lähtiessä pisteet kotiin kehumalla meikäläisen hametta ja Jaanan paitaa. Kauniita, niih!

Mei Lin oli heinäkuun alkuillasta tyhjillään, mutta meidän jo lopetellessa ravintolaan saapui iso joukko kiinalaisia illallistamaan. Toivottavasti kansa löytää tämän sympaattisen kiinalaisen.

Kolme ruokalajia ja pari bisseä kustansivat yhteensä vajaa 50 € – hinta on, sanoisinko, kohdillaan.

***

Mei Lin

Lönnrotinkatu 33-35

Helsinki