Patrona – Helsingin aidoin Meksiko

16/07/2012

 

 

Annankadun uudehko Patrona on elämys! Kokoonnuimme paikalle ennen pääsiäistä Pitkän , hänen poikaystävänsä V:n, Merin, Annan ja Marin kanssa. Pitkän Kädenvääntöä -blogista löytyy raportti illasta, tutuista bloggareista paikan on käynyt testaamassa myös Kulinaarimuruja-Jaana  ja Kannat kattoon!-Rauna.

Parasta drinksua pitkään aikaan.

Aloitimme illan mahtavilla Mangorita-drinksuilla, jonka erikoisuus oli lasinreunaa kiertänyt chili-suolareunus. Niin hyvää. Tyttöjen kesken jaoimme alkuruoaksi totopokset guacamolen, paputahnan, cevichen ja ananas-chilisalaatin kera. Ihan hyvää, muttei mitään tajuntaa räjäyttävää. Hieman annoskateellisina silmäilin V:n kanakeittoa. Pääruoaksi valitsimme melkein kaikki possulätyt, Taquitos de Carnitas ”Buche, Nana, Cuerito & Nenepil”. Ruokaa vaivasi pieni kuivuus, joka kuitenkin kuitattiin mättämällä letuille enemmän punaista ja vihreää salsaa. Letut huuhdoin alas meksikolaisella oluella, joka oli maustettu limellä ja lasinreunus suolattu. Toimi.

Kohokas, joka ei maistu munalta. Oh yeah.

En ole mikään erityinen kohokasfani, mutta tarjoilijan vakuuteltua chili-suklaakohokkaan herkullisuutta ja ei-munamaista makua, uskaltauduin tilaamaan sen. Ja kyllä kannatti! Paras kohokas ikinä. Jälkkärin kanssa litkin vielä meksikolaista kanelilla maustettua kahvia.

Patronassa on vaan mahtava meininki. Tarjoilijat ovat ystävällisiä (yhtä hieman koppavaa kundia lukuunottamatta), ammattitaitoisia ja iloisia. Ruoka on autenttista ja hyvää, juoma erinomaista. Koko setti tuli maksamaan alle 50€, eli varsin kohtuullista. Suosittelen Patronaa lämpimästi rempseään illanviettoon kaveriporukalla.

 

 

Patrona

Annankatu 20, Helsinki.

Pöytävaraukset: 0406729398.