Lisää Lissabonia

16/07/2012

Lissabonraportti saa jatkoa, ekan osan voi käydä lukaisemassa täältä .

Ginja-love.

Sunnuntaille meillä oli Tytin kanssa suuret suunnitelmat. Herättiin ajoissa, juotiin kotomaasta raahattua Borista ja syötiin kananmunia ja makkaraa aamiaiseksi. Mukamas hyvissä ajoin suuntasimme kohti Cais do Sodrén satamaa ja lauttaa Tejo-joen toiselle puolelle, jossa sijaitsee kovasti kehuttu brasilialainen Atira-te Ao Rio -ravintola. Ennen lauttaa nautimme myös rohkaisevat ginja-ryypyt sataman läheisyydessä sijainneessa ginjinha-baarissa. Ei Herkun ja Koukun Jytis turhaan tuota kirsikkaista elämän eliksiiriä kehunut, siihen herkkuunhan jää koukkuun!

Atira-te Ao Rio. Komeat on tilukset.
Pihvi ja banaani.

Tässä vaiheessa saanen huomauttaa reittiohjeiden tarkistamisen tärkeydestä, ettei sitten vaan kävele turhaan puolta tuntia ja manaa huonoja opaskirjoja ja ihmettele, että missä täällä kolkon teollisuusalueen keskellä se tunnelmallinen näköalaravintola oikein sijaitsee… No jokatapauksessa löysimme loppujen lopuksi ravintolaan, joka oli oikein kotoisa ja symppis niin sisustukseltaan kuin palvelultaankin. Tilasimme koko pullon talon punkkua ja picanha-pihvit. Atira-te Ao Riossa tarjottiin Lissabonin parhaat kuverttileivät, mutta pihvit eivät tehneet ylikypsyydessään meihin vaikutusta. Lisukkeena olleet mustapavut olivat oikein hyviä, sen sijaan lautasella köllötellyt friteerattu banaani herätti hieman ihmetystä. Naapuripöydän sedät herkuttelivat merenelävärisotolla, voi sitä annoskateuden määrää! Brasiliaisten kansallisruokaa, feijoadaa, täällä tarjoillaan vain lauantaisin, joten ehkäpä retki tälle puolelle jokea kannattaa suunnitella lauantai-illaksi.

Stadin parhaat sämpylät

Sunnuntaille mahtui lisäksi metroseikkailu urbaanin moderniin Orientiin, pikainen pingviinien moikkaaminen Oceanariossa, floppiateriointi Rossion jossain intialaisraflassa sekä ylistettävän mahtava Feistin keikka Coliseussa. Keikan jälkeen kinkattiin kotiin jalat rakkuloilla, mutta varsin onnellisina.

Luvassa vielä Lissabonbloggausten viimeinen osio, stay tuned.