MAHEDIK – LUOMURAVINTOLA PÄRNUSSA

10/07/2017

Mahedik, Pärnu / Hannan soppa

Ihan Pärnun keskustasta löytyy herttainen punainen tupa, jossa sijaitsee kaupungin ensimmäinen luomuravintola, Mahedik. Sisällä ravintolassa on seesteinen mummolatunnelma, palvelu on ystävällistä ja asiakkaita valuu paikalle tasaiseen tahtiin. Talon ulkopuolella on myös pari pöytää terassilla, mutta sisällä on niin mahtava fiilis, ettei ulkona kököttäminen käynyt meidän mielessäkään.

Lapset bongasivat heti pienen leikkinurkan, jossa oli keinuhevonen ja korillinen kivoja leluja. Tarjoilija toi menun mukana lapsille värikynät ja paperia. Vaahtoan tästä nyt jokaisessa Pärnu-postauksessani, mutta tuon pienen lapset huomioivan eleen toivoisin löytävän myös suomalaisiin ravintoloihin.

Kvinoaa ja kesäkurpitsaa, Mahedik / Hannan soppa

Mahedik: open lab burger / Hannan soppa

Ruokalista on herkullisen kuuloinen ja kasvispainotteinen, mutta lihansyöjiäkään ei ole unohdettu. Lapsille tilasimme kalakeittoa, jossa olisi saanut olla enemmän sattumia. Itselleni valitsin kvinoaa kesäkurpitsanuudeleiden (olivat kylläkin veitsellä leikattuja suikaleita, ei nuudeleita) hummuksen ja paahdettujen maapähkinöiden kanssa. Hyviä makuja, mutta hummusta olisi voinut olla enemmänkin, nyt annos meinasi jäädä kuivanpuoleiseksi. Jaakko ei löytänyt moitteen sanaa sämpylättömästä lammasburgeristaan, joka tarjoiltiin mustan riisin, paikallisen fetajuuston, tzatzikin ja peston kanssa. Ruokajuomana joimme kivennäisvettä.

Lounaamme maksoi vajaa 30 euroa, mikä oli ihanasta ja terveellisestä, lähinnä paikallistuotteista tehdystä ruoasta todella maltillinen hinta. Arkisin tarjolla on lounasaikaan myös alle viiden euron lounasannoksia, jolloin pääsee vieläkin edullisemmin nauttimaan ravintolan mauista. Olen kuullut paljon kehuja Mahedikin leipomuksista, mutta valitettavasti meillä oli niin kiire autolle ja Tallinnasta lähtevään laivaan, että kakkupalat jäivät maistamatta.

Suosittelemme Mahedikia erityisesti terveellisestä ruoasta (tai niistä herkullisista kakuista) kiinnostuneille Pärnun reissaajille sekä kaikille lapsiperheille.

Mahedik, Pärnu / Hannan soppa

MAHEDIK

Pühavaimu 20, Pärnu, Viro

nettisivut

*Lisää Pärnu-postauksia löydät Pärnu-tägin alta*

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.