DINNER IN THE SKY

Nautin toissapäivänä lounasta 50 metrin korkeudessa taivaalla killuen. Lounaan minulle valmisti italialainen huippukokki Silvia Baracchi, jonka Toscanassa sijaitsevalle, jo vuonna 1982 avatulle Il Falconiere -ravintolalle on myönnetty yksi Michelin-tähti.

Silvia Baracchi, Dinner in the sky / Hannan soppa

kuva: Elisabeth Heinrichs / Dragonfly
kuva: Elisabeth Heinrichs /Helsinki Dragonfly

Dinner in the sky / Hannan soppa

Dinner in the sky / Hannan soppa

Dinner in the sky / Hannan soppa

Kyseessä oli Dinner in the sky pressilounas. Nostokurki on parkkeerannut Helsingin Rautatientorille ja taivaalle voi nousta nauttimaan aamiaista, samppanjalasillista, lounasta tai illallista 16.8.15 asti. Fine dining -tasoista ruokaa valmistavat Silvia Baracchin ohella vuorollaan Kira Weckman, Martin Ritins ja Matti Jämsen. Oma paikkansa kannattaa varata nyt – osa kattauksista on jo loppuunmyytyjä.

En ole mitenkään kauhean korkeanpaikankammoinen, mutta etukäteen jännitti kyllä ihan pirusti. Ruokapöydän ääreen istahdettuani ja turvamiesten kiinnitettyä turvavyöt oikeastaan unohdin koko ilmaan nousun siinä Helsinki Dragonfly -blogin Elisabethin kanssa jutustellessa. 50 metristä on jo melkoisen hyvät näkymät yli Helsingin kattojen ja kadulla kulkevat ihmiset näyttivät pikkuruisilta. Ihan niin hulluksi en kuitenkaan heittäytynyt, että olisin penkkini selkänojan kipannut – jotkut hurjapäät siihen uskaltautuivat.

Lasagne, Silvia Baracchi, Dinner in the sky / Hannan soppa

härän filee, Silvia Baracchi, Dinner in the sky / Hannan soppa

Dinner in the sky / Hannan soppa

pannacotta, Silvia Baracchi, Dinner in the sky / Hannan soppa

Saimme lounaaksi maistiaisia Silvian Dinner in the sky -menusta. Alkuun ehkäpä parasta koskaan maistamaani lasagnea parmesankeksin kanssa, sitten täydellisen mediumia häränfilettä oliivin ja vihannesten kera, loppuun vaniljapannacotta passionhedelmän ja suklaacrumblen kera. Menun heikoin lenkki oli pääruoan kanssa tarjoiltu mauton porkkanapyre, mutta muuta kitisemisen aihetta en kyllä ateriasta löydä. Upeita makuja ja mieletön elämys.

Ihan halpaa lystiä ei taivaalla ateriointi kuitenkaan ole. Kahden hengen illallisesta saa pulittaa yli 300 euroa, lounaastakin lähes 200. Hinnan tosin ymmärtää: paikalla on kokkaamassa huippukokit, raaka-aineet ovat viimeisen päälle laadukkaat, eikä moisen härvelin operointi ja turvatoimetkaan ihan ilmaisia ole. Sanoisin kuitenkin kokemuksen olevan rahan väärti ja illallinen taivaalla onkin mitä mahtavin lahja tai tapa juhlistaa vaikka vuosipäivää. Huhu myös kertoo, että jokaikinen kosinta on päättynyt myöntävään vastaukseen, vink vink!

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

6 Comments

  1. Aivan ihanan näköisiä ruokia, mutta mun korkeanpaikankammo alkoi kiljumaan kauhusta jo kuvia katsellessa :D pitää kyllä varmaan joskus psyykata itsensä tonne ylös..

   1. Haha, olihan se TOSI korkeella :) Mut myös tosi huikeeta!

  1. HIenot kuvat :) Ja mahtavat näkymät alas:) Tuolla munkin piti olla mutta tämä välimatka….

  1. Mä pääsin viime kesänä illalliselle taivalle ja kokemus oli huikea! Aivan mieletöntä, pakko kokea kerran elämässä!

   1. Oli se vaan mieletöntä, vielä kun sen saisi kokea pimenevässä kesäillassa – kaupungin valot ovat varmasti upeat!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *