MY NORDIC BLOGGERS’ EXPERIENCE

29/01/2014

Toissaviikkoisten Matkamessujen yhteydessä järjestettiin Suomen historian suurin bloggaajamatka, kun Visit Helsinki ja Visit Finland toivat 40 matkabloggaajaa messuille ja tutustumaan niin Helsinkiin kuin muuhunkin Suomeen. Dragonfly -blogin Elisabeth oli mukana järjestämässä Nordic Bloggers’ Experienceksi nimettyä ohjelmaa ja hän pyysi minut mukaan ruokakierrokselle messuviikon perjantaina. Meillä oli hurjan hauska päivä Elisabethin ja kymmenen mahtavan matkabloggaajan kanssa, linkit heidän blogeihinsa löydät postauksen lopusta. Tsekkaa myös Instagramiin viikon ajalta kertyneet yli 800 kuvaa #nbefinland -häshtägin alta.

Kalaliike Marja Nätti / Hannan soppa

Aloitimme kierroksen Hietalahden kauppahallista, jossa Kalaliike Marja Nätti esitteli meille toimintaansa ja maistatti monelle eksoottisia muikkuja, kylmäsavulohta ja saaristolaisleipää. Lohi näytti vieraillemme maistuvan, sen sijaan vain rohkeimmat söivät muikun päineen kaikkineen. Niin sitä ajattelee helposti suomalaisen ruoan olevan ihan booring (tai vähintään tuttua ja turvallista), mutta sitä se ei todellakaan ulkomaalaiselle ole. Suomalaisten ruokatottumusten lisäksi ihmetystä bloggaajakollegoissani herätti Suomen alkoholi- ja hygienialainsäädäntö, joita selventäessä alkaa kyllä aina itseäänkin pyörryttämään..

NBE, Ravintola Lasipalatsi, Blinit

Toinen etappimme oli klassikkoravintola Lasipalatsi, jossa eteemme kannettiin legendaariset blinit kaikkien listan lisukkeiden kera. Stadin ehdottomasti parasta bliniä nautiskellessamme kuulimme ravintolan vaiheikkaasta historiasta, eikä hurmaantuneita bloggareita meinannut saada poistumaan lainkaan. Lasipalatsissa blinimeiningit jatkuvat maaliskuun loppuun saakka, suosittelen lämpimästi!

Carl Fazer Cafe, Fazerin sininen

Blinien jälkeen vuorossa oli kahvia ja konvehtia Kluuvikadun Karl Fazer Caféssa ja pyörähdys Kruununhaan Anton & Antonissa. Monet bloggareista olivat jo ehtineet tutustua Fazerin siniseen (olivat jopa olleet yhden bloggarin hääkarkkeina) ja juttua riitti kahvilan myyntipäällikön Tanjan kanssa. Meidän kaupalla maistatimme Helsingin Meijeriliikkeen Linnunlaulua ja A&A lakkahilloa, joka on kieltämättä melkoinen match made in heaven.

Ask lunch / Hannan soppa

Ask lounas / Hannan soppaFilip, Ask / Hannan soppa

Herkkukierroksemme päättyi lounaaseen ravintola Askissa, jossa saimme syödäksemme neljän ruokalajin menun. Tässä vaiheessa – kaiken aamupäiväisen maistelun jäljiltä – hieman jännitti, että miten napa vetää vielä lounastakin, mutta ruoka oli niin kerta kaikkisen hykerryttävän hyvää, ettei jaksamisongelmaa ollut kenelläkään.

Askia olen hehkuttanut monesti ennenkin. En taida olla ihan väärässä tässä ravintolarakkaudessani, niin lumoutuneita olivat kaikki kymmenen tähtibloggariakin viimeistään samettisen sellerikeiton kohdalla. Ensimmäisen alkuruoan silakkakin oli hyvää, muttei tehnyt niin suurta vaikutusta pöytäseurueessani. Pääruoaksi tarjoiltu ylikypsä karitsa palsternakan kanssa haarukoitiin hurmoksessa ja jälkiruoka (puolukkaa ja jogurttia) keräsi kiitosta vähämakeudestaan. Aterian päätteeksi nautimme vielä kupposet ihmetystä herättäneellä Chemexillä valmistettua kahvia, eikä ravintoloitsijakaan päässyt ihan helpolla kysymysten ja salamavalojen sarjatulessa.

Saatoin vielä bloggarit Korjaamolle, jossa heidän ohjelmansa jatkui. Minä matkasin kotiin yhtä upeaa kokemusta ja monta uutta kaveria rikkaampana, mielessä yksi ajatus muita voimakkaampana: pitäiskö perustaa matkablogi

***

KIERROKSELLA MUKANA OLLEET BLOGGARIT:

Lola – Geotraveler’s Niche

Adeline – Voyages etc.

Amanda & Youssef – MarocMama

Constanza – La Maleta de Constanza

Nicole – Bitten by the Travel Bug

Simona – Bigodino.it – Viaggi

Andy – Grown up Travel Guide

Oxana – Oksa_sun

Auston – Two Bad Tourists